apple-gpt

Az Apple a cég történetének legnagyobb részvény-visszavásárlását jelentette be, írja a Bloomberg, amely egyben az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb ilyen lépése is. A vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta a 110 milliárd dollár értékű visszavásárlást, amely maga mögé utasít minden korábbi amerikai rekordot ebben a tekintetben.

Az iPhone-gyártó tech-gigász ezzel a lépéssel nem csupán a saját korábbi visszavásárlási rekordját dönti meg, hanem egy egész iparágban új mérföldkövet állít fel. A Birinyi Associates által nyilvántartott adatok alapján ez meghaladja a 2018-ban bejelentett, szintén monumentálisnak számító 100 milliárd dolláros visszavásárlási programot.

apple reszveny visszavasarlas bloomberg
Forrás: Bloomberg

Steve Sosnick, az Interactive Brokers LLC vezető stratégája, értékelve az Apple döntését, elmondta: “Megdöbbentő ez az összeg. Az Apple talán elismeri, hogy olyan értékpapírrá válik, amely pénzt ad vissza a részvényeseknek, nem pedig egy nagy teljesítményű növekedési részvény, amelynek a készpénzre a kutatás-fejlesztésre vagy a terjeszkedésre van szüksége.”

Az Apple nemcsak a saját történelmének részeivel vetekedik ezzel a döntéssel, hanem az amerikai vállalatok körében is a legnagyobbak között helyezkedik el. A cég az elmúlt évek során a tíz legnagyobb részvény-visszavásárlási program felét jegyezte, ezzel magasan kiemelkedik az ilyen típusú tranzakciók terén. A listán olyan nevek szerepelnek mellette, mint a Chevron és az Alphabet.

A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

  • A 10+ legjobb kriptovaluta, amit 1 dollár alatt megvehetsz
  • A B2C által kiválogatott legjobb kriptók
  • Listázott vagy előértékesítés alatt álló érmék

Megindult az Apple részvény

Az Apple csütörtöki jelentése a befektetők számára is kedvező hírekkel szolgált. A vállalat az előző negyedév eredményeit meghaladó árbevételt ért el, és optimista előrejelzéseket tett a jövőre nézve. Emellett tizenkettedik egymást követő évben növelte osztalékát, ami tovább erősíti a befektetői bizalmat.

Az Apple részvényeinek árfolyama jelentős emelkedést mutatott a kereskedés utáni órákban, 7,9%-kal emelkedett. Ha ez a trend folytatódik, akkor az vállalat piaci értéke további 190 milliárd dollárral nőhet, ami komoly előrelépést jelentene.

aapl arfolyam maj3

Ez a hirtelen nyereség különösen üdvözlendő a befektetők számára, figyelembe véve az Apple korábbi időszakbeli teljesítményét az idei évben. Miközben az S&P 500 index több mint 6%-kal emelkedett, az Apple részvényei 10%-os visszaesést mutattak a csütörtöki záráshoz képest. Ennek a friss bejelentésnek köszönhetően azonban a vállalat új lendületet kaphat a piacon.

Ezek is érdekelhetnek:

Az egyik legjobb tőzsdei platform

Értékelésünk

etoro mini logo
  • A SEC és a FINRA által szabályozott
  • Több mint 70 kriptovaluta, részvény, árucikkek és indexek
  • 0% jutalék
  • Elérhető számítógépről és mobilról is
  • Alkalmazás iOS és Androidos készülékekre
etoro mini logo
A lakossági befektetők 77%-a veszít pénzt, amikor CFD-kel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Meg kell fontolnod, hogy megengedheted-e magadnak a pénzvesztés magas kockázatát.