Igralniško gibanje P2E (play-to-earn) še naprej pridobiva na moči, P2E kripto projekti so zavzeli pozornost vlagateljev, ki iščejo najbolj obetavne kripto projekte in žetone za leto 2024.

Alex Becker, soustanovitelj vrhunskega projekta NFT Neo Tokyo in priljubljen vplivnež, že dolgo trdi, da so najboljši donosi na trgu kriptovalut koncentrirani v sektorjih iger in umetne inteligence.

Grap Coinamarketcap

Po najnovejših podatkih družbe CoinMarketCap je skupna tržna vrednost vodilnih igralniških projektov v sektorju kriptovalut trenutno 24,4 milijarde dolarjev.

Med njimi je na prvem mestu Immutable (IMX) s tržno vrednostjo 3,2 milijarde $, sledi pa mu Gala (GALA) z 1,35 milijarde $.

Po preučitvi okolja “play-to-earn” in oceni različnih vrhunskih projektov so se trije izkazali za posebej obetavne naložbene priložnosti.

KangaMoon (KANG): Memecoin z uporabno vrednostjo

KangaMoon je svež in inovativen projekt memecoinov, ki se uveljavlja na področju iger za zaslužek (P2E). Od tipičnih memecoinov se razlikuje po tem, da zagotavlja trdno uporabno podlago in uvaja edinstven pristop k modelu GameFi.

Srce ekosistema KangaMoon je “Kangaverse”, poglobljeno igralno okolje, ki igralcem omogoča, da svoje spretnosti in predanost unovčijo.

Z vznemirljivimi bojnimi tekmovanji, občasnimi izzivi in različnimi dejavnostmi v igri lahko igralci zaslužijo dragocene nagrade v obliki lastnih žetonov Kang ali želenih zbirateljskih predmetov v igri.

Projekt je že povzročil veliko zanimanja, saj je v trenutni predprodaji zbral več kot 4,8 milijona dolarjev. Do konca tega meseca pa naj bi po napovedih na uradni spletni strani dosegel 6 milijonov dolarjev.

Kangamoon

Ta impresivna rast kaže na vse večje zanimanje vlagateljev za kripto projekte, ki ponujajo prepričljivo kombinacijo zabave in možnosti zaslužka.

The Sandbox (SAND): Izkoriščanje ustvarjalnega potenciala v metaprostoru

kripto projekt sandbox

Sandbox se je uveljavil kot vodilna decentralizirana igralna metapodoba, ki igralcem omogoča ustvarjanje, nakup, prodajo in trgovanje z digitalnimi sredstvi. Uporabniki jih ustvarijo z uporabo lastnega žetona SAND platforme.

Uspeh platforme je predvsem posledica poudarka na vsebini, ki jo ustvarjajo uporabniki, in zanesljivega sistema za preverjanje digitalnega lastništva.

Ker zanimanje za metaverse narašča, lahko SAND kot pionir na tem nastajajočem področju predstavlja privlačno naložbeno izbiro. Za vse tiste, ki želijo izkoristiti naraščajočo priljubljenost decentraliziranih virtualnih svetov.

V začetku marca letos je SAND dosegel najvišjo ceno v zadnjih 12 mesecih, in sicer 0,80 dolarja za kovanec. Vendar je zaradi najnovejših pretresov na trgu kriptovalut žeton padel na 0,45 USD.

Te nedavne izgube lahko vlagateljem ponudijo odprto okno za nakup nekaj žetonov po veliko privlačnejši ceni.

Immutable X (IMX): Širitev Ethereuma NFT

Immutable X je postal ključni ponudnik infrastrukture za razvijajoči se ekosistem netveganih žetonov (NFT), vključno z mnogimi vrhunskimi projekti iger za zaslužek.

Projekt odlikuje inovativna tehnologija rollup, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje skalabilnih in uporabniku prijaznih aplikacij. Pri tem se ne soočajo z visokimi pristojbinami in počasnimi transakcijami, ki so tradicionalno povezane z omrežjem Ethereum.

Platforma Immutable X trenutno podpira več kot 150 iger, ekosistem pa je ocenjen na več kot 1 milijardo dolarjev.

To pomeni, da imajo igralci in vlagatelji veliko priložnosti za zaslužek z igranjem ali vlaganjem v digitalna sredstva, ki se uporabljajo v vsaki od teh iger.

Z naraščanjem uporabe NFT in iger za zaslužek z veriženjem blokov se bo potreba po skalabilni infrastrukturi, kot je Immutable X, le še povečevala.

Prihodnost sistema Play-to-Earn: Preobrazba igralnega okolja

Razmah gibanja “play-to-earn” je posledica različnih vplivnih dejavnikov. Najbolj vpliva razširjeno sprejemanje tehnologije veriženja blokov, naraščajoča želja po decentraliziranih in na igralca osredotočenih igralnih srečanjih. Največji vpliv predstavlja želja igralcev, da neposredno sodelujejo pri oblikovanju procesa ustvarjanja vrednosti virtualnega gospodarstva.

Model ” play-to-earn” temeljito spreminja tradicionalno paradigmo igranja in igralcem omogoča, da postanejo akterji v igrah, v katerih najbolj uživajo.

Igre P2E, ki igralcem omogočajo, da si z dosežki in prispevki v igri prislužijo nagrade v resničnem svetu, lahko spremenijo igralno pokrajino in ustvarijo nove možnosti za ustvarjanje vrednosti.

Ena od glavnih prednosti iger P2E za vlagatelje je možnost zaslužiti kriptožetone in NFT-je. Le-te je mogoče trgovati ali jih pretvoriti v fiat valuto.

Ta model usklajuje interese razvijalcev, ki si prizadevajo zgraditi zanimive in trajnostne igralne ekosisteme, z interesi igralcev, ki so spodbujeni k aktivnemu sodelovanju in prispevanju k rasti platforme.

Model ” play-to-earn” je obetaven pri spodbujanju samopotrjujočega razvojnega cikla. Pri tem večja vključenost igralcev in vrednotenje igralnih sredstev sinergično spodbujata splošno rast ekosistema.

Ko se bo ekosistemu pridružilo več igralcev in se bo povečalo povpraševanje po teh sredstvih, se bo vrednost osnovnih kriptožetonov verjetno povečala, kar lahko ponudi privlačne naložbene priložnosti za tiste, ki se bodo vključili zgodaj.

play-to-earn

Poleg tega je vključitev tehnologije blockchaina in neponovljivih žetonov (NFT) v igre P2E prinesla nove možnosti za digitalno lastništvo in monetizacijo.

Igralci si lahko zdaj lastijo edinstvena sredstva v igri, kot so virtualna zemljišča, liki ali zbirateljski predmeti. Z njimi je mogoče trgovati na decentraliziranih tržnicah, kar še poveča možnosti zaslužka aktivnih udeležencev.

Možnost, da si digitalna sredstva resnično lastiš in z njimi trguješ, spreminja pravila igre v igralniški industriji. Ne le, da daje igralcem moč, temveč ustvarja tudi nove prihodke za razvijalce. Sodelujejo lahko na sekundarnem trgu teh sredstev in so udeleženi pri rasti vrednosti.

Ker se sektor iger P2E še naprej razvija, bodo najuspešnejši tisti projekti, ki bodo dosegli ravnovesje med zanimivo igro, trdnimi ekonomskimi modeli in učinkovitimi strategijami pridobivanja uporabnikov.

Ali so P2E kripto projekti naslednja velika priložnost?

Kripto scena „play-to-earn“ je doživela razcvet. Projekti, kot so KangaMoon, The Sandbox in Immutable X, pa se odlikujejo po svojih obetavnih dosežkih na področju P2E.

Igre z memecoini KangaMoona in vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki The Sandbox ter skaliranje Ethereum NFT podjetja Immutable X nakazujejo na prihodnji uspeh.