Umetna inteligenca (AI) na splošno velja za eno od prelomnih tehnologij naslednjega desetletja. Ima potencial, da spremeni način poslovanja v svetu, pospeši nove tehnologije in ustvari nove vrste družbenih in finančnih omrežij, ki prej niso bila mogoča. Eden izmed najbolj pomembnejših je tako AI kripto.

Revolucija umetne inteligence se trenutno dogaja tudi v svetu kriptovalut. V tem priročniku bomo obravnavali nekaj najboljših kripto žetonov z umetno inteligenco za leto 2024 in razložili, kako nam lahko umetna inteligenca olajša vlaganje v kriptovalute.

 • Prelomni žeton ERC20, ki združuje dve trendovski niši: Meme in umetno inteligenco
 • Kupite in vložite žetone $WAI za dnevne pasivne nagrade do 1949 % letno
 • V predprodaji je bilo doslej zbranih že več kot 350 tisoč USD, kar kaže na njegov 100-kratni potencial
Project Launched
April 2024
Purchase Methods
 • ETH
  ETH
 • USDT
  USDT
 • BNB
  BNB
 • Matic
  Matic
 • +1 more
 • Inovativen VR & AR projekt
 • V 12 fazah želi zbrati 15 milijonov dolarjev
 • Imetniki žetonov dobijo doživljenjski dostop do vsebin VR
Project Launched
Januar 2024
Purchase Methods
 • ETH
  ETH
 • USDT
  USDT
 • Debetna kartica
  Debetna kartica
 • Projekt, ki temelji na BSC in spodbuja trajnostne rešitve s tehnologijo veriženja blokov
 • Sodeluje z uglednimi podjetji
 • Njegova vrednost naj bi se v prihodnjih letih povečala zaradi okolju prijaznih trendov
Project Launched
Januar 2024
Purchase Methods
 • Debetna kartica
  Debetna kartica
 • BNB
  BNB
 • USDT
  USDT

Najboljši AI kripto projekti leta 2024

AI igra vse pomembnejšo vlogo v številnih novih kripto projektih. Izbrali smo nekaj najboljših kripto kovancev z umetno inteligenco, ki združujejo podatkovno vodene algoritme z blockchain tehnologijo:

 1. WienerAI – AI kriptovaluta, ki ponuja donosne nagrade za staking in visok letni donos
 2. 5th Scape – Nova VR in AI kriptovaluta, ki omogoča povezovanje iger v navidezni resničnosti in naložb v kriptovalute. 5thScape je v predprodaji že zbral neverjetnih 2,6 milijona dolarjev sredstev, kar kaže na izjemno zanimanje za njegov predlog.
 3. eTukTuk – Trajnostna kriptovaluta gradi polnilne postaje za električna vozila s 145-odstotnimi letnimi nagradami.
 4. Fetch (FET) –  Platforma, ki temelji na verigi blokov in uporablja umetno inteligenco in strojno učenje za ustvarjanje avtonomnih gospodarskih agentov, ki lahko ustvarjajo dobiček za uporabnike na različne načine, kot je trgovanje s kriptovalutami ali izmenjava podatkov med napravami.
 5. Numeraire (NMR) – Edinstvena kriptovaluta z umetno inteligenco, ki poganja hedge sklad Numerai, ki se zanaša na imetnike žetonov NMR pri napovedovanju borznega trga. Uporabniki lahko zaslužijo žetone NMR, če so njihove napovedi pravilne.
 6. Cortex (CTXC) – Projekt, ki želi v pametne pogodbe v verigi blokov Ethereum vnesti funkcionalnost umetne inteligence. Uporabniki lahko kupijo modele umetne inteligence, ki jih vključijo v pametne pogodbe in tako omogočijo različne aplikacije.
 7. Velas (VLX) – Kriptovaluta, zgrajena na vilici verige blokov Solana, ki v svoj mehanizem potrjevanja vključuje umetno inteligenco, kar omogoča hitre transakcije ter platformo za dApps in aplikacije Web 3.0, ki temeljijo na umetni inteligenci.
 8. Ocean Protocol (OCEAN) – Kriptožeton umetne inteligence, ki omogoča izmenjavo velikih zbirk podatkov med ponudniki podatkov in razvijalci modelov umetne inteligence. Platforma omogoča tokenizacijo podatkovnih nizov, kar olajša njihovo vrednotenje, nakup in prodajo.

Pregled najboljših kriptovalut AI

1. WienerAI  – AI kriptovaluta, ki ponuja donosne nagrade za staking in visok letni donos

WienerAI ($WAI) vstopa na trg kriptovalut kot zanimiva mešanica umetne inteligence in temeljev meme kovancev ter med kampanjo predprodaje ponuja donosne nagrade za staking.

Kriptovaluta $WAI, ki je pozicionirana kot ena najboljših kriptovalut z nizko tržno kapitalizacijo za nakup v letu 2024, združuje dva trendovska koncepta – tehnologijo umetne inteligence in veriženje blokov – sredi navdušenja nad meme kovanci.

WienerAI

S svojo edinstveno privlačnostjo je WienerAI pritegnila pozornost tako kripto navdušencev kot ljubiteljev umetne inteligence, kar kaže na potencial za precejšnjo tržno privlačnost.

Predprodaja, ki je v teku, je za vlagatelje odlična priložnost za nakup žetona $WAI po privlačni ceni, pri čemer je žeton pripravljen izkoristiti norijo meme kovancev in potencialno povečati svojo vrednost.

Kot zgodnji vlagatelj lahko svojo naložbo povečate s stavo $WAI in zaslužite pasivne nagrade, kar še poveča privlačnost žetona.

Kampanja za predprodajo WienerAI napreduje po fazah, zato si lahko s hitrim ukrepanjem zagotovite ugoden položaj in si zagotovite znatne donose.

2. 5th Scape – Nova VR in AI kriptovaluta, ki omogoča povezovanje iger v navidezni resničnosti in naložb v kriptovalute

Združitev iger v navidezni resničnosti in kriptovalute je v središču pozornosti, kar dokazuje navdušenje nad inovativnim projektom  5thScape.

Vlagatelji z navdušenjem sprejemajo to zbliževanje in v fazo predprodaje vlagajo milijone dolarjev, da bi si zagotovili delež v tem prelomnem projektu.

5thScape je v predprodaji že zbralo neverjetnih 2,6 milijona dolarjev sredstev, kar kaže na izjemno zanimanje za njegov predlog.

Zgodnji vlagatelji imajo priložnost pridobiti žetone 5SCAPE s precejšnjim popustom, cene pa se bodo po vsaki fazi predprodaje še znatno zvišale.

5th Scape

Poleg finančne blaznosti si 5thScape predstavlja celovit ekosistem metaverse, ki brez težav združuje igre VR in pripomočke veriženja blokov.

Z obsežno knjižnico iger in lastniško strojno opremo VR želi projekt revolucionirati izkušnjo virtualne resničnosti. Poleg tega bo lastni žeton 5SCAPE služil kot hrbtenica tega ekosistema, imetnikom pa bo ponujal ekskluzivne ugodnosti in omogočal transakcije na decentraliziranem trgu platforme.

V prizadevanjih za verodostojnost je 5thScape opravil stroge revizije in si zagotovil izkušeno vodstvo, s čimer je okrepil zaupanje vlagateljev.

S strokovnim znanjem izvršnega direktorja Anoja Kumarja v industriji navidezne resničnosti in obetavnimi napovedmi rasti v tem sektorju je 5thScape pripravljen postati pomemben igralec v vse širši pokrajini iger v navidezni resničnosti in naložb v kriptovalute.

3. eTukTuk – Trajnostna kriptovaluta gradi polnilne postaje za električna vozila s 145-odstotnimi letnimi nagradami

eTukTuk ($TUK) je platforma za kriptovalute, ki bo s pomočjo tehnologije veriženja blokov voznikom vozil TukTuk na polnilnih postajah za električna vozila (EV) ponujala možnosti plačila s kriptovalutami.

eTukTuk se bo osredotočil na gradnjo EVSE (Electric Vehicle Supply Equipment) v mestnih in primestnih območjih držav v razvoju.

Naprave EVSE bodo postavljene s pomočjo partnerjev na lokalnem območju, kar bo pripomoglo k zmanjšanju stroškov.

Imetniki žetona $TUK lahko dostopajo do polnilnih postaj družbe eTukTuk in izvajajo plačila s kriptovaluto. Za vsako transakcijo so teritorialni partnerji prav tako nagrajeni s provizijo.

eTukTuk

Poleg tega bo platforma uvedla igro P2E, v kateri bodo imetniki lahko zaslužili dodatne žetone $TUK. Trenutno je žeton $TUK mogoče kupiti po ceni 0,02775 USD na žeton v tekoči predprodaji, imetniki žetonov pa lahko zaslužijo do 145 % nagrad.

Preberite eTukTuk Whitepaper in se pridružite kanaloma Telegram in X, da boste obveščeni o najnovejšem razvoju platforme.

4. Fetch (FET) – Priljubljena umetna inteligenca, ki uporablja agente za ustvarjanje velikodušnega dobička

Fetch.ai je ena najboljših nastajajočih kriptovalut. Ta platforma, ki temelji na verigi blokov, uporablja umetno inteligenco in strojno učenje za ustvarjanje tako imenovanih »avtonomnih gospodarskih agentov«. Ti agenti delujejo v imenu posameznikov, da na različne načine ustvarjajo dobiček.

Primer avtonomnega gospodarskega agenta v akciji je robot za kripto trgovanje na decentralizirani borzi, kot je Uniswap, kjer lahko agent kupuje in prodaja kriptovalute, da ustvari dobiček za svojega lastnika. Druga možnost je, da se ti agenti lahko uporabljajo za izmenjavo podatkov med napravami ali za samodejno obdelavo transakcij in zaslužek v procesu.

Fetch

Zaradi prilagodljivosti je Fetch.ai neverjetno močan. Avtonomni gospodarski subjekti lahko tvorijo osnovo prihodnjih decentraliziranih trgov ali lahko pomagajo pri povezovanju naprav v internetu stvari.

Fetch.ai ima lasten blockchain, ki združuje mehanizme za preverjanje dokazov o delu in dokazov o vložkih. Rudarji v blockchainu zaslužijo žetone FET kot nagrado za potrjevanje transakcij. Te žetone je mogoče uporabiti za plačilo uporabe avtonomnih agentov, ki delujejo v omrežju Fetch.

5. Numerai (NMR) – Kripto AI Hedge sklad za borzo

Numerai je edinstvena kripto AI, ki poganja Numerai, hedge sklad s sedežem v San Franciscu. Numerai ne vodijo profesionalni borzni analitiki, temveč se pri napovedovanju borze zanaša na imetnike žetonov NMR.

Vsak teden lahko imetniki NMR napovedujejo eno ali več delnic. Za napovedovanje lahko uporabijo katero koli metriko, ki jo želijo, nato Numeraiju predložijo simbol oznake in ciljno ceno. Numerai uporablja AI, da razčleni vse napovedi uporabnikov in v realnem svetu stavi na najboljše.

Numerai

Uporabniki, ki oddajo napovedi, morajo na svojo napoved staviti NMR. Če imajo prav, zaslužijo na novo kovane žetone NMR. Če se motijo, se njihov NMR zažge. Poleg tega lahko imetniki NMR dostopajo do modelov predvidevanja AI platforme, da vidijo, na katere delnice se stavi, in potencialno uporabijo Numerai za obveščanje o lastnem trgovanju z delnicami.

V času pisanja tega članka se je NMR v zadnjem mesecu povečal za 35 %, zaradi česar je eden najboljših kripto kovancev AI za nakup.

6. Cortex (CTXC) – Kripto kovanec za pametne pogodbe, ki podpirajo AI

Cortex je nov kripto projekt, zgrajen na Ethereumu, katerega namen je prenesti funkcionalnost AI v pametne pogodbe. S Cortexom lahko uporabniki kupijo modele AI, da jih vključijo v pametne pogodbe.

Slednje omogoča veliko več funkcionalnosti, kot je mogoče z obstoječimi pametnimi pogodbami na Ethereumu. DApps, ki jih poganja umetna inteligenca in so zgrajene z uporabo Cortexovega omrežja, bi se lahko uporabljale za vse, od kriptoiger igraj in zasluži do posojanja kriptovalut do stabilnih kovancev, ki jih upravlja umetna inteligenca.

Cortex

Funkcije AI delujejo na navideznem stroju Cortex, ki ga v celoti poganjajo procesorji GPU v omrežju namesto procesorji CPE, da se omogoči večja procesorska moč.

Razvijalci lahko zgradijo lastne algoritme AI s Cortexom in jih nato prodajo v zameno za žetone CTXC.

Ko vrednost žetona CTXC narašča, je več razvijalcev spodbujenih, da se pridružijo Cortexu in ustvarijo še bolj raznolik nabor modelov AI za dApps.

7. Velas (VLX) – Obetaven kripto kovanec na blockchain tehnologiji, ki jo poganja AI

Velas je obetavna kriptovaluta, zgrajena na razcepu blockchaina Solana. Velas je edinstven po tem, da vključuje AI v validacijski mehanizem za transakcije v blockchainu.

Velas uporablja tisto, kar imenuje Artificial Intuition Delegated Proof of Stake (AIDPoS), kar omogoča do 30.000 transakcij na sekundo brez ogrožanja varnosti. Zaradi tega je ena najhitrejših blockchainov, ki so trenutno na voljo.

Velas

Velas blockchain je dom za aplikacije dApps in Web 3.0, ki temeljijo na AI, zaradi česar je VLX eden najboljših kovancev Web 3.0.

Izvorni žeton VLX je medij za plačila v omrežju Velas, pa tudi žeton upravljanja.

VLX je mogoče vložiti tudi prek validacijskega sistema AIDPoS, kar imetnikom žetonov omogoča, da zaslužijo donos na svojo kriptovaluto.

8. Ocean Protocol (OCEAN) – AI kriptovaluta za izmenjavo velikih podatkov

Ocean Protocol (OCEAN) je kriptovaluta umetne inteligence, zasnovana za lažjo izmenjavo velikih naborov podatkov med ponudniki podatkov in razvijalci modelov umetne inteligence. Platforma omogoča razvijalcem veliko lažje in cenejše pridobivanje naborov podatkov, ki jih potrebujejo za usposabljanje in izvajanje svojih modelov, medtem ko lahko ponudniki podatkov monetizirajo svoje podatke.

Platforma deluje tako, da omogoča tokenizacijo naborov podatkov. Ko so tokenizirani, jih je mogoče preprosto ovrednotiti in kupiti ali prodati.

Ocean Protocol

Vsak podatkovni žeton je mogoče hraniti v kripto denarnici in omogoča dostop do nabora podatkov. Sami podatki so lahko shranjeni v blockchainu Ocean Protocol, ni pa nujno.

Žeton OCEAN je izvorna kriptovaluta omrežja Ocean Protocol. Gre za menjalno sredstvo, ki je namenjeno nakupu in prodaji podatkovnih žetonov.

OCEAN je eden najboljših kripto kovancev z umetno inteligenco, saj ga je mogoče tudi vložiti, kar ustvarja likvidnost za določene nabore podatkov na trgu, in sicer imetnike OCEAN, ki vložijo žetone in zaslužijo 0,1 % provizij.

Kaj je AI kripto?

AI kripto je relativno nova kategorija kripto projektov, ki so osredotočeni na združevanje AI in blockchain tehnologij. Najboljši kripto projekti umetne inteligence obsegajo širok spekter pristopov, od vključevanja umetne inteligence neposredno v mehanizme validacije blockchainov do omogočanja tržnic umetne inteligence kot storitve za razvijalce dApp.

Vsem najboljšim kripto kovancem z umetno inteligenco je skupno to, da pospešujejo uporabo umetne inteligence za kriptovalute, aplikacije blockchain in projekte Web 3.0.

Vključitev umetne inteligence v tehnologijo veriženja blokov lahko omogoči dinamične pametne pogodbe, avtomatizirane transakcije, višje hitrosti obdelave in drugo.

Kako deluje AI kripto?

Vsaka kriptovaluta AI je nekoliko drugačna zaradi široke narave te kategorije. Nekatere kriptovalute z umetno inteligenco so osredotočene na ustvarjanje trga za nakup in prodajo algoritmov umetne inteligence, medtem ko druge uporabljajo umetno inteligenco za posebne aplikacije, kot je razčlenjevanje velikih podatkov v blockchainu in napovedovanje. V prihodnosti pričakujemo tudi multiverse kripto projekte AI, ki uporabljajo AI za ustvarjanje bolj dinamičnih izkušenj v virtualnih svetovih.

Ena stvar, ki jo morate imeti v mislih, je prilagodljivost umetne inteligence, zato lahko kripto platforme AI poskrbijo za širok spekter možnih uporab. Na primer, Fetch omogoča ustvarjanje avtonomnih gospodarskih subjektov za vse, od trgovanja s kriptovalutami do rezervacij hotelskih sob. Razvijalci dApp se morajo odločiti, kako želijo uporabiti določen kripto projekt AI.

Na splošno najboljši kripto kovanci z umetno inteligenco delujejo podobno kot katera koli druga vrsta kriptovalut.

Večina kovancev, ki smo jih izpostavili, je žetonov ERC-20, kar pomeni, da so združljivi s katero koli kripto denarnico, ki podpira Ethereum. Številni ponujajo tudi kovance za vlaganje v kriptovalute, kar vlagateljem omogoča, da zaslužijo preprosto tako, da obdržijo svoje žetone.

Ali so AI kripto dobra naložba?

AI je hitro rastoče področje z velikim potencialom, zlasti v kombinaciji s blockchain tehnologijo. Cortex navaja, da bi bil lahko trg za algoritme AI v prihodnosti vreden kar 1 bilijon dolarjev.

Pri ocenjevanju projektov umetne inteligence za kriptovalute morajo vlagatelji skrbno razmisliti o tem, ali je verjetno, da bo projekt uspel in ali je ponujeni žeton dolgoročna kripto naložba.

Projekti bi morali imeti močno razvojno ekipo, kar za projekte umetne inteligence običajno pomeni razvijalce z izkušnjami na področju AI in upravljanja velikih podatkov. Poleg tega bi morala obstajati jasna potreba po rešitvah, ki jih ponuja projekt umetne inteligence.

Na splošno imajo najboljši kripto kovanci z umetno inteligenco velik potencial. Umetna inteligenca bo verjetno igrala pomembno vlogo pri prihodnji usmeritvi ekosistema kriptovalut. Projekti, ki smo jih izpostavili, pa bi lahko bili pomembni pri spodbujanju razvoja umetne inteligence v blockchainu.

Kako kupiti AI kripto kovance v 2024?

Sledijo navodila po korakih za nakup kriptovalut:

1. korak: Prenesite in namestite kripto denarnico Metamask.

Obiščite spletno mesto MetaMask in prenesite denarnico.

Metamask

2. korak: Povežite denarnico

Obiščite spletno mesto kriptovalute in kliknite »Poveži denarnico«.

4. korak: Kupite žetone

Kupite žetone s kreditno kartico, Ethereum ali Tether, ki ju je treba zamenjati za žetone. Najprej pa preberite naša navodila za nakup ETH.

5. korak: Zahtevajte žetone

Po koncu predprodaje zahtevajte žetone na njihovem spletnem mestu in jih dodajte v denarnico Metamask.

Zaključna misel o najboljših AI kriptožetonih

Kriptokovanci in projekti AI združujejo moč AI in blockchaina, da bi omogočili več inovacij v kripto svetu. Sami ocenjujemo AI kripto projekte za izjemno obetavne.

Reference

Najbolj pogosta vprašanja in odgovori

Kaj so AI kripto kovanci in katerega priporočate?

Ali se AI uporablja v kriptovalutah?

Kje lahko kupim AI kripto?