Antivirusni program omogoča brskanje po spletu brez stresa in večjih težav. Lahko boste tudi odpirali e-pošto ali drugače uporabljali svojo napravo v spletu. Zaradi naraščanja starih in novih kibernetskih groženj ni boljšega časa za naložbo v protivirusni program.

Od zmogljivega TotalAV do McAfeeja, Nortona in Avasta – v tem poglavju smo podrobno pregledali najboljšo protivirusno programsko opremo na trgu in vam pomagali najti tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam in proračunu. Preberite, kako vas lahko ta orodja zaščitijo pred zlonamernimi virusi.

Najboljši antivirusni program za leto 2024

Preizkusili smo na desetine protivirusnih programov in preverili, kako učinkoviti so pri uničevanju zlonamerne programske opreme. Na podlagi naših ugotovitev vam predstavljamo 10 najboljših protivirusnih programov za leto 2024.

 1. TotalAV – Na splošno najboljša protivirusna programska oprema za leto 2023
 2. Norton – Zaupanja vreden ponudnik protivirusnih programov z neverjetno zaščito
 3. Nord Threat Protection – Priljubljena storitev, ki ponuja zaščito pred zlonamerno programsko opremo
 4. Surfshark One – Zmogljiv protivirusni program, VPN in izdelek za varnost podatkov “vse-v-enem”
 5. McAfee Antivirus Plus – Fenomenalen izdelek za zagotavljanje varnosti na spletu s funkcijami za preprečevanje uhajanja podatkov
 6. Avast — Najboljša brezplačna protivirusna rešitev na trgu, ki odlično zaznava viruse in blokira izsiljevalsko programsko opremo.
 7. Kaspersky – priljubljena izbira za družine in podjetja z orodji za VPN
 8. Avira – eno najboljših brezplačnih protivirusnih programskih orodij z veliko funkcijami za boj proti virusom
 9. Intego – Odlična spletna varnostna storitev strokovnjaka za računalnike Mac in iOS
 10. ESET – Vodilno orodje za operacijski sistem Windows 10

Pregled najboljših protivirusnih programov v 2024

Želite vedeti, katera od naših 10 najboljših antivirusnih platform je najboljši antivirusni program v letu 2024? Pripravili smo podrobne preglede, ki vam bodo pomagali izvedeti več o teh protivirusnih sistemih in se odločiti, kateri je pravi za vaše potrebe.

1. TotalAV — Na splošno najboljši antivirusni program za leto 2024

Premagovanje konkurentov na testih zaznavanja zlonamerne programske opreme je le eden od številnih razlogov, zakaj si TotalAV zasluži prvo mesto. Zaradi tega ni presenetljivo, da ima TotalAV več kot 30 milijonov uporabnikov, zato se vedno znova uvršča na visoka mesta v tovrstnih objavah.

S programom TotalAV vam ni zagotovljena le 360-stopinjska varnost na spletu, temveč tudi izkušnja brez oglasov (vključno z nadležnimi videooglasi v igri) ter sredstva za čiščenje Prednostitora za neželene datoteke in optimizacijo naprave za nemoteno in varno brskanje.

Ta programska oprema omogoča zaščito vseh vaših naprav pred zlonamerno programsko opremo in virusi ter ponuja širok nabor orodij za zagotavljanje varnosti.

S programom TotalAV uporabniki dobijo zaščito v realnem času, ki blokira zlonamerne datoteke, še preden pristanejo v napravi. Programska oprema samodejno pregleduje spletna mesta, prenose in izvedljive datoteke ter jih primerja z vedno večjo zbirko podatkov o znanih grožnjah.

Cena Brezplačni preizkus Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kompatibilnost
Prične se pri $29/leto Ne 3 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs

Prednosti

 • Samodejno pregleduje prenose in izvedljive datoteke
 • Načrtovano protivirusno pregledovanje
 • Podpira 3-6 naprav
 • Izbirna VPN in upravitelj gesel
 • Ugodne uvodne cene

Slabosti

 • Brezplačna različica ni na voljo

2. Norton — Zanesljiv antivirusni program z neverjetno zaščito

Norton je eno najbolj zaupanja vrednih imen na področju spletne varnosti, zato ne preseneča, da je podjetje uvrščeno med naše najboljše tri. Nortonova protivirusna zaščita vključuje vse, kar uporabniki potrebujejo za varnost svojih naprav, vključno s pregledovanjem v realnem času, načrtovanim pregledovanjem, upraviteljem gesel in še več.

Nortonov požarni zid izjemno dobro preprečuje zlonamerno programsko opremo in uporablja strojno učenje za prepoznavanje groženj, ki jih ni v nobeni zbirki podatkov o zlonamerni programski opremi.

Zaščita Norton AntiVirus je resnično edinstvena, saj vključuje varnostno kopiranje v oblaku za vaše pomembne datoteke. Pri osnovnem načrtu Norton AntiVirus Plus je shramba v oblaku omejena na 2 GB, uporabniki programa Norton 360 z LifeLock Select pa prejmejo 100 GB shrambe v oblaku.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
Prične se z $19.99/leto 7-dnevno 1 60-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs, ChromeOs

Prednosti

 • Zmogljiv požarni zid s strojnim učenjem
 • Vključuje shrambo v oblaku za varnostno kopiranje občutljivih datotek
 • Na voljo sta VPN in spremljanje uhajanja podatkov
 • Vključen upravitelj gesel
 • Kadar koli zaženite pregledovanje zlonamerne programske opreme

Slabosti

 • Dražja zaščita več naprav

3. Nord Threat Protection — Priljubljen antivirusni program z zanesljivim odkrivanjem škodljive programske opreme

Nordova zaščita pred grožnjami je brezplačna funkcija za obstoječe naročnike Nordovega omrežja VPN, ki izboljša že tako visoko ocenjeno storitev VPN.

Nord Threat Protection je priljubljena izbira zaradi preproste nastavitve. Zaščita se aktivira tako preprosto, kot da se pomaknete na zavihek “Nastavitve” in kliknete gumb.

Nič drugače ni pri uporabnikih osebnih računalnikov. Tudi ti lahko preprosto dostopajo do programa Nord Threat Protection s klikom na ikono “Shield”, ki se nahaja na levi strani zaslona, namesto da bi se pomikali do zavihka “Settings” (Nastavitve).

Nord Threat Protection pregleduje vse prenesene datoteke za zlonamerno programsko opremo in druge digitalne grožnje. Če najde sumljive datoteke, jih takoj odstrani.

Pred vzpostavitvijo povezave pregleduje tudi spletna mesta. Če na spletnem mestu zazna sumljivo vsebino ali dejavnost, povezavo blokira in uporabniku prikaže opozorilno sporočilo.

Uporabite lahko tudi integrirano sledilno napravo za oglase, ki blokira vsiljive oglase, ki vsebujejo povezave do škodljivih digitalnih groženj, ter tako zagotavlja varnejše in neprekinjeno brskanje.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
$4.19/mesec, 2-letni plan Ne 6 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOS

Prednosti

 • Priljubljen antivirusni program z veliko pozitivnimi pregledi
 • Vključuje integrirane storitve VPN
 • Na voljo na različnih lokacijah po vsem svetu
 • Ponuja enega najhitrejših pregledov
 • Ima vgrajeno zaklepanje oglasov

Slabosti

 • Ni možnosti ločenega nakupa protivirusnega programa

4. Surfshark One — Programska oprema za protivirusno zaščito, VPN in varnost podatkov “vse v enem”

Surfshark One ponuja celovito varnostno platformo, ki vključuje protivirusni program, najboljše omrežje VPN in preverjanje uhajanja osebnih podatkov uporabnikov na spletu.

To je celovita platforma za vse, ki želijo svojo digitalno varnost dvigniti na višjo raven, vendar brez težav s sestavljanjem rešitev različnih ponudnikov.

Protivirusna programska oprema Surfshark One se lahko kosa z najboljšimi protivirusnimi programi, ki smo jih videli. Ponuja pregledovanje prenesenih in izvedljivih datotek v realnem času ter možnost blokiranja zlonamernih spletnih mest, še preden se naložijo.

Ta antivirusni program lahko izvaja tudi načrtovano ali ročno pregledovanje. Še posebej nam je bilo všeč, da lahko uporabniki načrtujejo preglede z različno pogostostjo za različne mape.

VPN Surfshark One je bil ocenjen kot ena najboljših storitev VPN leta 2023, zato je ta platforma še bolj dragocena. Vendar platforma ne vključuje upravitelja gesel, ki je vključen brezplačno ali kot dodatna nadgradnja pri številnih drugih protivirusnih programih.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
Prične se pri $95.52 za 24 mesecev Ne 5 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android

Prednosti

 • Vključuje VPN in preverjanje uhajanja osebnih podatkov
 • Natančen nadzor nad načrtovanimi pregledi
 • Blokira zlonamerna spletna mesta in sledilce oglasov
 • Podpira protivirusno pregledovanje v neomejenem številu naprav

Slabosti

 • Ni upravitelja gesel
 • Ne morete ločeno kupiti protivirusnega programa

5. McAfee Antivirus Plus — Fenomenalen antivirusni program za zagotavljanje varnosti na spletu

McAfee je še eno zaupanja vredno ime na področju protivirusnih programov, njegova programska oprema Antivirus Plus pa zagotavlja celovito zaščito za naprave Windows, Mac, iOS in Android.

Z načrtom Plus lahko uporabniki protivirusno programsko opremo namestijo v največ 5 naprav. Načrt vključuje spremljanje identitete, upravitelja gesel in varno omrežje VPN, zato je odlična možnost za vsestransko varnost.

Pri programu McAfee Antivirus Plus nam je najbolj všeč njegova lastna ocena zaščite. To je številčna ocena, ki ocenjuje varnost uporabnikove naprave glede na njegove nastavitve, koliko časa je preteklo od zadnjega pregleda in drugo.

Oceno spremljajo nasveti, kako jo lahko izboljšate. Na splošno je ocena zaščite zelo preprost način, s katerim lahko vsakdo razume, ali je njegova naprava ogrožena in kaj lahko stori, tudi če ni strokovnjak za kibernetsko varnost.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
$39.99/leto Nekaj brezplačnih orodij 5 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs, ChromeOs

Prednosti

 • Vključuje VPN in upravitelja gesel
 • Ocena zaščite s prilagojenimi varnostnimi nasveti
 • Ponuja digitalni uničevalnik datotek
 • Podpora strankam 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 7 dni v tednu

Slabosti

 • Višja cena

6. Avast — Najboljši brezplačen antivirusni program na trgu

Avast je ime, ki je vredno uvrstitve med naših najboljših zaradi preprostega razloga, ker ima fenomenalen brezplačni načrt, ki z napredno zaščito, ki jo zagotavlja, prekaša druge na trgu.

To ni presenetljivo, saj ima Avast desetletja izkušenj z iskanjem in odpravljanjem groženj za več kot 435 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

Poleg tega vam Avastov brezplačni načrt omogoča tudi zaščito pred izsiljevalsko programsko opremo in vas opozori na uhajanje podatkov, kot so gesla in podobno.

Poleg tega Avast tudi pospeši delovanje vaše naprave z odstranjevanjem vseh nesnage – na splošno je Avast na področju brezplačnih protivirusnih programov najboljši.

Preizkusite ga brezplačno; če ste zadovoljni, vam priporočamo nadgradnjo. Z načrtom Premium lahko pokrijete več naprav in pridobite dodatno varnost (vključno z VPN in upraviteljem gesel) že za 4,19 USD na mesec.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
Prične se pri $4.19/mesec Brezplačni plan Do 10 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs

Prednosti

 • Zanesljiva varnost na brezplačnem načrtu
 • Cenovno ugodne naročnine Premium
 • Izbirna VPN in upravitelj gesel
 • Ima dober ugled

Slabosti

 • Nekaj vsiljivih prodajnih akcij v brezplačnem načrtu

7. Kaspersky — Priljubljena izbira antivirusnega programa za družine in podjetja

Sposobnost družbe Kaspersky za odpravljanje groženj je naravnost impresivna. Samo lani je programska oprema uspešno odpravila skoraj 800 milijonov groženj za svoje stranke.

Za dom ali podjetje ima Kaspersky rešitve za različne potrebe in proračune, ki vaši družini ali podjetju pomagajo ohraniti spletno zaščito in, kar je pomembno, preprečiti drage napade z izsiljevalsko programsko opremo, ki lahko ohromijo vaše podjetje, če pride do uhajanja zaupnih podatkov.

Na voljo je tudi omejena brezplačna protivirusna rešitev, ki bo pregledala in odstranila vse viruse, lahko pa se odločite za vrhunsko varnost in z eno naročnino pokrijete več kot 1-1.000 naprav.

Poleg tega je treba omeniti, da Kaspersky ponuja tudi eno najboljših rešitev aplikacij za starševski nadzor za zaskrbljene starše ter VPN in upravitelja gesel.

Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, vam bo družba Kaspersky zagotovo ponudila ustrezno rešitev, ki vam bo zagotovila popolno spletno varnost in mirno vest, da so vaše omrežje, naprave in zaupni podatki zaščiteni 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
Prične se pri $27.99/leto Brezplačno splošno skeniranje 3 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs

Prednosti

 • Nagrajeno protivirusno orodje
 • Premium vključuje VPN in starševski nadzor
 • Vrhunska zaščita pred izsiljevalsko programsko opremo
 • Ima veliko možnosti naročnine
 • Ponuja načrte za družine in podjetja
 • Letni načrti so cenovno ugodni
 • Najboljši antivirusni program za družine

Slabosti

 • Nekaj ponavljajočih se naročniških vprašanj

8. Avira — Eden najboljših brezplačnih protivirusnih programov

Avira ponuja enega najboljših brezplačnih protivirusnih programov za Mac, Windows in mobilne naprave v letu 2024. Brezplačna različica te protivirusne programske opreme ponuja odličen nabor varnostnih funkcij, vključno s pregledovanjem v realnem času, ko uporabniki brskajo po spletu in prenašajo datoteke.

Prav tako lahko prepreči nalaganje škodljivih spletnih mest in zazna potencialno nezaželene aplikacije (PUA), skrite v legitimni programski opremi.

Avirina brezplačna protivirusna programska oprema lahko izvaja tudi načrtovano ali ročno protivirusno pregledovanje v kateri koli napravi, zato je primerljiva z večino plačljivih programov.

Platforma uporablja umetno inteligenco za prepoznavanje novih groženj. Poleg tega imajo vsi uporabniki dostop do Avirine zbirke podatkov o grožnjah, ki se s posodobitvami v oblaku v ozadju slabostno povečuje.

Avira ponuja plačljivo različico protivirusne programske opreme, ki stane 44,99 dolarja na leto. S plačljivo naročnino dobite večjo zaščito pred izkoriščanji ničelnega dne, poskusi lažnega prikazovanja in zlonamerno programsko opremo. Poleg tega lahko pregleduje e-poštna sporočila v programih Outlook, Gmail in večini drugih večjih e-poštnih odjemalcev.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
Prične se pri $44.99/leto Brezplačni plan 1-5 60-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs

Prednosti

 • Brezplačni načrt vključuje načrtovano pregledovanje
 • Zavzame zelo malo računalniške moči
 • Umetna inteligenca prepoznava nastajajoče grožnje
 • Plačljivi načrt vključuje pregledovanje e-pošte

Slabosti

 • Veliko oglasov za nadgradnjo pri uporabi brezplačne različice

9. Intego — Odlična spletna varnostna storitev za Mac in iOS

Intego ponuja zmogljivo protivirusno programsko opremo za računalnike Mac, ki vključuje tudi zaščito za naprave iOS in iPad. Programska oprema je opremljena s funkcijami, ki so na voljo le v vrhunski protivirusni programski opremi, vključno s požarnim zidom, zaščito omrežja in varnostno kopijo osebnih podatkov.

Intego požarni zid je temelj tega protivirusnega sistema. Samodejno prepreči prenos ali namestitev datotek s prepoznano zlonamerno programsko opremo v računalniški sistem.

Požarni zid deluje v realnem času, ko brskate po spletu, preverjate e-pošto ali prenašate datoteke s priključenega pogona, kot je ključek USB. Integojeva zaščita omrežja zagotavlja podoben požarni zid, vendar za celotno omrežje WiFi.

Pri tej funkciji je zanimivo, da se varnostne nastavitve požarnega zidu samodejno prilagodijo glede na to, ali je uporabnik doma, v službi ali povezan z javnim omrežjem WiFi. Prav tako ga je mogoče preprosto prilagoditi za ravnanje v nenavadnih okoliščinah in odblokiranje določenih spletnih mest.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
$69.99/leto 30-dnevni preizkus 1 (ali neomejeno iOS) 30-dnevno vračilo Windows, Mac, iOS

Prednosti

 • Napreden in prilagodljiv požarni zid
 • Zaščita nezavarovanih omrežij WiFi
 • Orodje za varnostno kopiranje diskov
 • Podpira naprave iOS – najboljši antivirusni program za Mac

Slabosti

 • Drago za tiste, ki imajo več računalnikov

10. ESET — Vodilno orodje za Windows 10

ESET-ova protivirusna platforma je naš izbor za najboljši antivirusni program za Windows 10 v letu 2024. Ta program vključuje večplastno zaščito, ki naprave Windows varuje pred najrazličnejšimi grožnjami.

Vključuje pregledovanje v realnem času, ki se izvaja v oblaku. To je zelo pomembno, saj pomeni, da ESET ne porablja virov v samem sistemu Windows, ko deluje v ozadju.

Platforma uporablja strojno učenje za prepoznavanje novih groženj, ki niso v podatkovni zbirki družbe ESET, kar zagotavlja dodatno zaščito.

ESET-ova programska oprema je zelo enostavna za uporabo, saj lahko z enim klikom vklopite pregledovanje v realnem času in načrtovano pregledovanje naprav.

Platforma ponuja tudi poglobljeno nastavitveno ploščo za napredne uporabnike, ki želijo imeti večji nadzor nad protivirusno zaščito. Menimo, da je to najboljše protivirusno pregledovanje sistema Windows, ki je trenutno na voljo.

Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
$39.99/leto 30-dnevni preizkus 1 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android

Prednosti

 • Pregledovanje zlonamerne programske opreme v realnem času v oblaku
 • Zaščita pred ribarjenjem in izsiljevalsko programsko opremo
 • Zelo enostavna uporaba in prilagajanje
 • Cenovno ugodne možnosti določanja cen

Slabosti

 • Ne vključuje upravitelja gesel ali omrežja VPN

Primerjava najboljših antivirusnih programov

Včasih lahko z ogledom neposredne primerjave lažje zožite svoje možnosti. Tukaj smo pripravili preglednico ključnih podatkov, ki vam bodo pomagali primerjati najboljšo protivirusno programsko opremo na trgu:

Protivirusni program Cena Preizkusno obdobje? Število naprav Jamstvo vračila denarja? Kombatibilnost
TotalAV Prične se pri $29/leto Ne 3 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs
Norton Prične se pri $19.99/leto 7-dnevni preizkus 1 60-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs, ChromeOS
Nord Threat Protection $4.19/mesec — 2-letni plan Ne 6 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOS
Surfshark One Prične se pri $95.52 za 24 mesecev Ne 5 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android
McAfee $39.99/leto Nekaj brezplačnih orodij + 30-dnevna poskusna različica 5 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs, ChromeOS
Avast Prične se pri $4.19/mesec Brezplačni preizkus Do 10 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs
Kaspersky Prične se pri $27.99/leto Brezplačno splošno skeniranje 3 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs
Avira Prične se pri $44.99/year Brezplačni preizkus 01-maj 60-dnevno vračilo Windows, Mac, Android, iOs
Intego Prične se pri $69.99/leto 30-dnevni preizkus 1 (ali neomejeno iOS) 30-dnevno vračilo Windows, Mac, iOS
ESET Prične se pri $39.99/leto 30- dnevni preizkus 1 30-dnevno vračilo Windows, Mac, Android

Kaj je antivirusni program?

Protivirusna programska oprema je programska oprema, ki je namenjena preprečevanju okužbe uporabnikovega računalnika z zlonamerno programsko opremo in virusi ter odpravljanju okužb po njihovem pojavu. Protivirusna programska oprema je bistveni del celovitega pristopa h kibernetski varnosti.

Najboljša protivirusna programska oprema leta 2024 ponuja dvojni pristop k zagotavljanju varnosti naprav. Prvi del je spremljanje prenosov, izvedljivih datotek, spletnih mest in e-pošte v realnem času.

To proaktivno spremljanje omogoča prepoznavanje zlonamerne programske opreme, še preden lahko okuži napravo. Blokiranje zlonamerne programske opreme je pogosto lažje kot njeno odstranjevanje in preprečuje, da bi virus povzročil škodo ali preskočil na druge povezane naprave, preden ga je mogoče odstraniti.

Drugi del je pregledovanje in odstranjevanje virusov. Protivirusna programska oprema lahko pregleduje del ali celoten trdi disk naprave, da bi našla zlonamerno programsko opremo, kjer koli se morda skriva.

Programska oprema lahko nato izbriše in uniči vse odkrite viruse ali viruse v karanteni, ki so vgrajeni pregloboko, da bi jih bilo mogoče izbrisati.

Kako deluje antivirusni program?

Protivirusna programska oprema za prepoznavanje morebitnih groženj uporablja zbirko podatkov o znani zlonamerni programski opremi in virusih.

Ko uporabnik prenese datoteko ali zažene izvedljivo datoteko, protivirusna programska oprema pred začetkom prenosa ali namestitve preveri kodo, ki jo vsebuje datoteka.

Če protivirusna programska oprema v datoteki najde kodo, ki se ujema z znano zlonamerno kodo v zbirki podatkov o grožnjah, obvesti uporabnika ali prepreči nalaganje datoteke v napravo.

Ključ do protivirusne programske opreme je torej podatkovna zbirka, ki stoji za njo. Vsak ponudnik protivirusne programske opreme ima svojo podatkovno zbirko, zato se lahko učinkovitost protivirusne programske opreme razlikuje.

Pomembno je, da izberete platformo, ki ima visoke ocene protivirusne programske opreme pri testiranju v resničnem svetu. Poleg tega številne platforme protivirusne programske opreme zdaj uporabljajo strojno učenje in umetno inteligenco za prepoznavanje novih groženj. Ti algoritmi lahko prepoznajo novo zlonamerno programsko opremo, ki je ni v nobeni zbirki podatkov, vendar je videti sumljiva.

Zakaj potrebujete antivirusni program?

Protivirusna programska oprema je ključnega pomena za nemoteno delovanje naprav, kot so računalniki in pametni telefoni. V tem poglavju bomo pojasnili nekaj ključnih razlogov, zakaj bi moral vsakdo imeti zanesljivo protivirusno programsko opremo.

Preprečevanje virusov in zlonamerne programske opreme

Glavni razlog za uporabo protivirusne programske opreme je preprečevanje virusov in zlonamerne programske opreme. Ko se okužbe pojavijo, so lahko drage.

Z virusi lahko hekerji ukradejo občutljive podatke iz računalnika, zahtevajo odkupnino za odklepanje pomembnih datotek ali povzročijo opustošenje operacijskega sistema naprave.

Najboljša protivirusna programska oprema zaustavi viruse in zlonamerno programsko opremo, še preden se ti infiltrirajo v napravo.

Protivirusna programska oprema ne odkriva le zlonamerne kode v prenesenih in izvedljivih datotekah, temveč tudi prepozna nevarna spletna mesta in uporabnikom prepreči, da bi se z njimi povezali.

Številni protivirusni programi lahko preverijo tudi povezave in priponke v e-poštnih sporočilih ter tako prepoznajo goljufive sheme.

Odpravljanje virusov

Tudi z najboljšo protivirusno programsko opremo lahko pride do okužb. Uporabniki lahko obidejo požarni zid, se povežejo z nezavarovanim omrežjem WiFi ali pa virus dobijo s priključene naprave, ki je bila predhodno okužena.

Če se to zgodi, lahko pomaga protivirusna programska oprema. Ta programska oprema lahko izvaja načrtovane in ročne preglede, da v napravi poišče zlonamerno kodo in jo odstrani. S tem lahko odpravite ranljivosti in občutno izboljšate delovanje računalnika.

Celovita kibernetska varnost

Protivirusna programska oprema je le del celovitega pristopa k kibernetski varnosti. Dobra digitalna higiena zahteva tudi VPN (navidezno zasebno omrežje) za varno brskanje po spletu in upravitelja gesel za zaščito računov.

Dobra novica je, da številne najboljše platforme protivirusne programske opreme vključujejo VPN in upravitelja gesel. Tako so lahko uporabniki z uporabo protivirusne programske opreme zaščiteni pred zelo širokim naborom spletnih groženj.

Optimizacija naprav

Drugi razlog za uporabo protivirusne programske opreme je ta, da lahko izboljša delovanje naprav. Poleg odstranjevanja zlonamerne programske opreme, ki porablja računalniške vire, številni protivirusni programi vključujejo orodja za povečanje hitrosti računalnika PC ali Mac.

Najboljši antivirusni program za povečanje hitrosti lahko odstrani nepotrebne datoteke, optimizira uporabo diska in še več.

Brezplačni ali plačljivi antivirusni program?

Na voljo so brezplačne in plačljive platforme protivirusne programske opreme. Najboljši brezplačni protivirusni programi imajo veliko funkcij, zato so privlačni za vse, ki imajo omejen proračun.

Pogosto vključujejo tako pregledovanje zlonamerne programske opreme v realnem času kot tudi možnost izvajanja pregledovanja celotnega diska.

Vendar ima brezplačna protivirusna programska oprema nekaj pomembnih omejitev. Običajno ne vključuje omrežja VPN ali upravitelja gesel, zato ni celovita rešitev za kibernetsko varnost.

Poleg tega brezplačna protivirusna programska oprema morda nima tako poglobljene zbirke podatkov o zlonamerni programski opremi kot plačljiva programska oprema.

To pomeni, da lahko spregleda grožnje, ki bi jih zaznala plačljiva protivirusna programska oprema. To je velik problem, saj lahko en sam virus, ki ga prebrodi, povzroči veliko škodo v računalniškem sistemu.

Slabost je tudi ta, da ima lahko brezplačna protivirusna programska oprema omejene funkcije. Nekatere brezplačne platforme na primer uporabnikom omogočajo, da pregledajo svoj sistem za zlonamerno programsko opremo, in prikažejo odkrite grožnje. Vendar morajo uporabniki plačati, da protivirusna programska oprema odstrani odkrito zlonamerno programsko opremo.

Kako kupiti antivirusni program?

Ste pripravljeni začeti z najboljšo protivirusno programsko opremo leta 2023? Popeljali vas bomo skozi korake uporabe TotalAV, našega najboljšega izdelka za popolno protivirusno zaščito.

1. korak — Prijavite se na TotalAV

Če želite začeti uporabljati program TotalAV, obiščite njegovo spletno mesto in kliknite “Get Protected Now”. Izberite načrt in kliknite “Buy Now”. Nato vnesite podatke za plačilo in dokončajte nakup.

2. korak — Namestite TotalAV

Ko kupite protivirusno programsko opremo TotalAV, jo lahko prenesete in namestite v svojo napravo. Programska oprema TotalAV za Windows in Mac je na voljo na spletnem mestu, mobilne aplikacije za iOS in Android pa so na voljo v trgovinah Apple App Store in Google Play.

3. korak — Izvedite pregledovanje

Ko je TotalAV nameščen, odprite aplikacijo in kliknite “Enable Protection” za pregledovanje novih prenosov, sumljivih spletnih mest in še več v realnem času.

Za iskanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme iz naprave je dobro izvesti popolno pregledovanje. To storite tako, da kliknete “Run Smart Scan”. TotalAV bo pregledal trdi disk naprave, prikazal vse odkrite grožnje in jih samodejno odpravil.

Zaključek – Katera je najboljša protivirusna programska oprema v letu 2024?

Z najboljšo protivirusno programsko opremo lahko svoje naprave zaščitite pred morebitno drago zlonamerno programsko opremo. Na srečo dandanes z možnostmi zagotovo niste omejeni.

Na splošno smo prepričani, da TotalAV ponuja najboljšo zaščito pred digitalnimi grožnjami v letu 2024 in pozneje. Ne le, da imajo za to dokazljive rezultate, temveč programska oprema podpira vse vodilne naprave ter vključuje VPN in upravitelja gesel za popolno zaščito.

Preizkusite TotalAV zdaj s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja je popolnoma brez tveganja. Prepričajte se, zakaj mnogi izberejo ta antivirusni program za zaščito sebe in svojih naprav pred vsemi znanimi in novimi kibernetskimi grožnjami.

Pogosto zastavljena vprašanja

Katera je številka ena najboljših protivirusnih programov?

Kateri antivirusni program je najboljši za Windows 10?

Katerih je 5 najboljših brezplačnih protivirusnih programov?

Kateri je najcenejši protivirusni program?