mem ermek piaca

Bár a DOGE és a WIF árfolyama az elmúlt 24 órában megugrott, de a WIF-nek egyenesebb útja lehet a tartós emelkedéshez. A mém érmék piaca az elmúlt 24 órában az egekbe szökött a forgalmával, a DOGE és a WIF kétszámjegyű áremelkedést produkált ebben az időszakban – írja az AMBCrypto.

A mémek piacán az elmúlt 24 órában jelentősen megnőtt a kereskedési aktivitás, miután Keith Gill, vagyis Roaring Kitty 2021 óta először posztolt a közösségi médiában. Keith, vagyis Roaring Kitty arról lett ismert, hogy 2021 januárjában “felpumpálta” a GameStop részvény árfolyamát 40-ről 400 dollárra.

A Roaring Kitty által megosztott képen egy széken ülve előre hajoló, kezében egy kontrollert tartó férfi látható. Ez a poszt több mint 100 százalékos emelkedést eredményezett a GameStop részvényeinek árfolyamában a megjelenését követő 24 órában. Május 13-án dél körül többször is leállították a részvények kereskedését, hogy megfékezzék a piaci volatilitást.

A GameStop részvényeinek emelkedése a mém érmék piacán is megnövekedett aktivitást eredményezett. A CoinMarketCap adatai szerint az elmúlt 24 órában a kereskedési volumen ezen a piacon összesen 8 milliárd dollárt tett ki, ami több mint 170 százalékos növekedést jelent. A szektor piaci kapitalizációja ugyanebben az időszakban szintén 10 százalékkal nőtt.

A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

  • A 10+ legjobb kriptovaluta, amit 1 dollár alatt megvehetsz
  • A B2C által kiválogatott legjobb kriptók
  • Listázott vagy előértékesítés alatt álló érmék

A DOGE és a WIF különböző irányba halad

Az elmúlt 24 órában a vezető mém-eszközök, a Dogecoin (DOGE) és a dogwifhat (WIF) értéke kétszámjegyű növekedést mutatott. Míg a DOGE 10 százalékos árfolyam-emelkedést produkált, addig a WIF értéke 11 százalékkal emelkedett.

A cikk írásának idején a DOGE 0,15 dolláron kereskedett. Az elmúlt 24 órában tapasztalt kétszámjegyű erősödés miatt az árfolyama a 0,14 dolláros támaszról pattant le, miközben a bikák megpróbálják visszaszerezni a 0,16 dolláros ellenállási árszintet. Ehhez azonban a mém érme iránti keresletnek fenn kell maradnia.

Az érme kulcsfontosságú momentum-mutatóinak egynapos grafikonon megfigyelt értékei azt mutatták, hogy a DOGE piacát még nem árasztotta el a kereslet.

A cikk írásakor a relatív erősség indexe (RSI) 49,84 volt, az 50-es semleges pont alatt. Hasonló mozgásra utal a Chaikin Money Flow (CMF), amely a nulla vonalnál volt, és az eszközbe áramló, illetve az eszközből kiáramló pénzmennyiséget méri.

Ezeknek a mutatóknak az értékei azt jelentik az elemzőknek, hogy az elmúlt 24 óra árfolyam-emelkedése ellenére a piaci szereplők kereslete a DOGE iránt még nem haladta meg a forgalmazását.

DOGE USDT mem ermek piaca
DOGE/USDT – Forrás: TradingView

Ezzel szemben a WIF lényegesen jobban járt. A cikk írásának idején a legfontosabb momentum-mutatói a középvonalaik felett nyugodtak.

A pénzáramlási indexe (MFI) 66,61 volt, míg az RSI 52,68-on, emelkedő trendben volt. Ezek az értékek azt jelezték, hogy a mém érme felhalmozása kezdett lendületet venni. További hatás, hogy a WIF 11 százalékos növekedése az elmúlt 24 órában a 20 napos, egyszerű mozgóátlag (SMA) fölé tolta az árfolyamát.

WIF USDT mem ermek piaca
WIF/USDT – Forrás: TradingView

Amikor egy eszköz árfolyama e mozgóátlag fölé emelkedik, az egy rövid- és középtávú bikás trend kezdetét jelzi. Ez gyakran azt jelenti, hogy a vevők visszanyerték az irányítást, és az eszköz árfolyama felfelé mozdul.

Melyik lehet a következő mém érme, amely ehhez hasonló két számjegyű eredményt ér majd el? Ebből a cikkünkből megismerheted a jelenlegi legjobb mém érméket.

További hírek:

Az egyik legjobb tőzsdei platform

Értékelésünk

etoro mini logo
  • A SEC és a FINRA által szabályozott
  • Több mint 70 kriptovaluta, részvény, árucikkek és indexek
  • 0% jutalék
  • Elérhető számítógépről és mobilról is
  • Alkalmazás iOS és Androidos készülékekre
etoro mini logo
A lakossági befektetők 77%-a veszít pénzt, amikor CFD-kel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Meg kell fontolnod, hogy megengedheted-e magadnak a pénzvesztés magas kockázatát.