A SEO keresőoptimalizálás fejlesztése a vevő- és bevételszerzés egyik leghatékonyabb módja. Becslések szerint a Google jelenleg 56,5 milliárd oldalt indexel, ami óriási versenyt jelent. 2024-ben a sikeres cégek már nem manuálisan végzik a SEO-t, hanem kiváló minőségű SEO eszközök, szoftverek segítségét veszik igénybe.

A SEO szoftver segít a webhely rangsorolásának javításában, például az oldal optimalizálásán vagy linképítésen keresztül. Nem vagy biztos benne, melyik a megfelelő választás számodra? Olvasd el útmutatónkat és a legjobb SEO eszközök listáját 2024-ben.

A legjobb SEO szoftverek

 1. SEMrush – Összességében a legjobb SEO szoftver a versenytársak elemzéséhez
 2. Ahrefs – A legjobb a kis és nagy méretű webhelyek tulajdonosai számára
 3. Siteimprove – A legjobb az automata SEO monitorozáshoz
 4. Moz Pro – Tökéletes olyan kisvállalkozások számára, amelyek a skálázhatóságra törekednek
 5. Spyfu – A legjobb SEO szoftver a versenytársak elemzéséhez
 6. SE Ranking – A legjobb sokoldalú SEO szoftver
 7. RankIQ – Bloggerek és kiadók számára készült
 8. Frase.io – Ideális tartalomkészítők számára

Milyen különböző típusú SEO szoftverek léteznek?

A SEO hihetetlenül széles témakör. Egy sikeres SEO-kampánynak foglalkoznia kell a kulcsszókutatással, a bloggerek elérésével, technikai elemzéssel és még sok mással. Bizonyos szoftvermegoldások és SEO eszközök azonban lényegesen jobban teljesítenek, mint mások.

Az alábbiakban bemutatjuk az egyes SEO-funkciókat, valamint a végrehajtásukhoz használható legjobb SEO szoftvert.

On-Page optimalizálás és tartalom optimalizálás

Ami a dolgok technikai oldalát illeti, az on-page optimalizálás számos olyan SEO technikára utal, amelyeket egy weboldalon alkalmaznak, s amelyekkel javítható az adott weboldal rangsorolása.

Ide tartozik például a title tag-ek, a metaleírások, a fejléc címkék, a képek és egyéb elemek optimalizálása az oldalon, amelyekkel jelentősen javíthatod az oldal helyezését. A SEO eszközök sok ilyen feladatot automatizálhatnak helyetted, így megkönnyítve a weboldalad optimalizálását a keresőmotorok számára.  

A 3 legjobb SEO eszköz On-Page és tartalom optimalizáláshoz

1. SEOQuake – A legjobb On-Page SEO audit eszköz

seoquake serp megjelenítő

SEOQuake az első számú on-page optimalizációs SEO ellenőrző eszköz. Ez egy Chrome és Firefox bővítmény, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a belső és külső linkek vizsgálatát, a domainek és URL-ek valós idejű összehasonlítását és egyebeket.

Az eszköz hihetetlen mennyiségű adatot szolgáltat a weboldallal kapcsolatos különböző problémákról, amelyeket felhasználhatsz az oldal mutatóinak javítására.

A SEOQuake fő hátránya, hogy jelenleg csak Chrome és Firefox böngészőkkel működik, és általa szolgáltatott adatok kissé megterhelőek lehetnek a kezdő felhasználók számára.

Előnyök:

 • A valós idejű SEObar segítségével láthatod, hogy a webhely hogyan van rangsorolva egy adott kulcsszóra
 • A SERP overlay további információkat ad az egyes eredményekről, beleértve a Google PageRank, Alexa Rank, Compete Rank és Moz pontszámot is
 • Gyors és könnyen használható
 • Az adatokat további elemzéshez fájl formájában exportálhatod
 • Ingyenes

Hátrányok:

 • Csak Chrome és Firefox böngészőkön használható

Ár:

Ingyenes

Ingyenes próbaverzió:

Igen: A Chrome bővítmény használata teljesen ingyenes

2. Siteliner – A legjobb ingyenes On-Page optimalizáló eszköz

siteliner seo eszköz

A Siteliner egy hihetetlenül hasznos, ingyenes SEO audit eszköz, ha gyors pillanatképet szeretnél kapni a webhelyed oldalainak rangsorolási erősségéről. Az “oldalteljesítmény” (Page power) funkció különösen hasznos erre a célra. 

A felhasználói felület egyszerű; csak egy mezőből áll, amelybe beillesztheted a weboldal URL-jét. A platform jelentést készít, amely tartalmazza az összes szükséges információt. Az ingyenes szolgáltatás legfeljebb 250 oldalas webhelyek havi elemzésére korlátozódik, de ez elegendő a legtöbb kisvállalkozás számára. 

Ha átfogóbb és részletesebb jelentéseket szeretnél, akár 25 000 oldalig, valamint exportálási lehetőségeket, akkor frissíthetsz a Siteliner Premium szolgáltatásra.

Előnyök:

 • Gyors, egyszerű felület, ami más SEO eszközök esetében ritkaság
 • Az oldalteljesítmény funkció nagyon hasznos a webhelyek rangsorolási erősségének megértéséhez anélkül, hogy SEO szakember lennél
 • A hibás hivatkozások ellenőrzése kiválóan alkalmas a 404-es és egyéb hibák feltárásához

Hátrányok:

 • Legfeljebb 250 oldallal rendelkező webhelyek havi elemzésére korlátozódik
 • Az elemzési funkciókon kívül nem sok mást tartalmaz

Ár:

Ingyenes

Ingyenes próbaverzió:

Igen: a Siteliner örökké ingyenes

3. SEMrush – A legjobb tartalom és On-Page optimalizáló eszköz

semrush fooldal-2

A SEMRush az egyik legátfogóbb tartalom- és on-page optimalizáló eszköz. Részletes jelentéseket kínál a webhelytartalom optimalizálástól a backlink elemzésig mindenről, valamint erőteljes információgyűjtési képességekkel rendelkezik.

Különösen lenyűgöző a Keyword Magic eszköz, amely a felhasználók számára több ezer kulcsszójavaslatot és mélyreható adatokat biztosít mindössze néhány billentyűleütéssel. Remek választás minden SEO szakember számára, aki javítani szeretné a rangsorolását. A SEMRush egyetlen hátránya, hogy a kezdők számára kissé ijesztő lehet.

Előnyök:

 • A kulcsszavak és a webhelyek rangsorának hatalmas adatbázisa az Ahrefs-szel azonos szinten van
 • Megmutatja a versenytársak oldalainak korábbi rangsorolását, így a stratégiaalkotás egyszerű
 • A tartalomoptimalizálás egyszerű a SEMRush SEO sablonnal és a SEO írási asszisztenssel

Hátrányok:

 • Kezdők számára ijesztő lehet
 • A felület kissé túlzsúfolt, bonyolult

Ár:

119,95 $/hó ártól

Ingyenes próbaverzió:

Igen: 30 nap

Kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás a SEO alapja. A megfelelő kulcsszavak segítségével a megfelelő látogatókat vonzhatod a weboldaladra, akik később vásárlókká válhatnak. Fontos tehát, hogy a kulcsszóstratégia optimalizálásával a megfelelő forgalmat célozd meg.

A SEO eszközök és szoftverek segítenek ezt a folyamatot leegyszerűsíteni, hiszen megtalálják a vállalkozásodhoz kapcsolódó kulcsszavakat, és segítenek azonosítani a keresési mennyiséget és a versenytársakat.

A 3 legjobb SEO eszköz kulcsszókutatáshoz

Fejleszteni szeretnéd a kulcsszókutatási képességeidet? Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb kulcsszókutató SEO eszközöket 2024-ben.

1. KWFinder – A legjobb kulcsszókutató és elemző eszköz a piacon

kw finder kulcsszókutató eszköz

Mangools által készített KWFinder az egyik legnépszerűbb kulcsszókutató SEO eszköz a piacon. Intuitív kezelőfelülettel rendelkezik és az egyszerűségre összpontosít, így könnyen használható még a kezdők számára is. 

Az eszköz képes elemezni a versenytársak kulcsszavait, ami nagyon hasznos lehet a konkurencia felméréséhez és a célzott kulcsszavak azonosításához. A KWFinder emellett keresési volumeneket is szolgáltat.

Végül a KWFinder 2,5 milliárd kapcsolódó kulcsszót kínál. Ez hasznos lehet a további kulcsszóötletek kidolgozásához és a SEO erőforrások bővítéséhez, valamint a jövőbeli SEO marketing stratégiák kialakításához.

Előnyök:

 • Kiváló a “helyi” kulcsszókereséshez a regionális SEO-hoz
 • Egyszerre több bejelentkezést tesz lehetővé a nagyobb csapatok számára
 • 48 órás pénzvisszafizetési garancia, így kipróbálhatod, mielőtt megvásárolod
 • Könnyen használható

Hátrányok:

 • Néhány felhasználó “korlátozottnak” nevezte a kulcsszavak keresési eredményeit

Ár

29,90$-os ártól

Ingyenes próbaverzió:

Igen: 10 nap

AnswerThePublic – Tökéletes ahhoz, hogy naprakész maradj a legújabb trendekkel és szlengekkel 

Answer The public szoftver

AnswerThePublic az egyik legrégebbi, legismertebb tartalomötlet-generáló eszköz, amely több különböző szolgáltatást kínál. Az első a korlátlan napi keresés a Pro tagok számára. Ez nagyszerű, ha rendszeresen új ötleteket keresel a tartalmakra vonatkozóan.

A második lehetőség a múltbeli adatok elemzése, amely megmutathatja, hogy milyen tartalmak teljesítettek jól a múltban, és hogy az a tartalom hogyan viszonyul ahhoz, amiről jelenleg írsz. Az AnswerThePublic egyik legjobb tulajdonsága az ingyenes oktatás és SEO képzés.

Előnyök:

 • Nagyszerű eszköz az új trendek követéséhez
 • Mindig frissül
 • Elemzi a múltbéli adatokat
 • Korlátlan keresések a Pro felhasználók számára

Hátrányok:

 • A niche keresés trükkös lehet, mivel nagy része kérdéseken alapul
 • Csak 2 keresés ingyenes

Ár

99,00$-os ártól 

Ingyenes próbaverzió:

Igen: 2 ingyenes keresés/IP naponta

2. FatRank – A legjobb SEO Chrome bővítmény  kulcsszókutatáshoz

fatrank a seo eszközök egyike

A FatRank az egyik legrégebbi kulcsszókutató eszköz, amely 2024-ben még mindig erős. Abban különbözik a listán szereplő sok szoftverplatformtól, hogy nem rendelkezik saját alkalmazással vagy weboldallal; ehelyett egy könnyű Chrome bővítmény, amely megjeleníti a SERP funkciókat bármely kulcsszóhoz, miközben egy webhelyen böngészel.

A FatRank egyetlen hátránya, hogy nem rendelkezik a drágább platformok néhány olyan funkciójával, mint például a versenytársak elemzése. De ha egy ingyenes platformot keresel, amely minden alapvető dolgot tartalmaz, akkor a FatRank nagyszerű választás.

Előnyök:

 • Ingyenes Chrome-bővítmény
 • Nagyon pontos kulcsszókutatási eredmények
 • Akár 30 kulcsszóra is rákereshetsz anélkül, hogy a Google feketelistára tenne

Hátrányok:

 • Egyszerre csak egy kulcsszót ellenőrizhetsz
 • Nyitva kell lennie a bővítménynek, különben elvesznek az adataid

Ár

Ingyenes

Ingyenes próbaverzió:

Igen: a Chrome bővítmény ingyenesen használható

Linképítés

A linképítés arra a folyamatra utal, amikor a saját weboldalunkra mutató linkeket helyezünk el más weboldalakon. Minél több jó minőségű linkkel rendelkezel, annál előkelőbb helyet foglal majd el a webhelyed a keresőmotorok találati oldalain (SERP). 

A linképítés kritikus része például a megcélozni kívánt webhelyek azonosítása. A SEO eszközök automatizálhatják ezt a folyamatot azáltal, hogy olyan webhelyeket találnak, amelyek relevánsak a vállalkozásod szempontjából, és magas szintű domain jogosultsággal (DA) rendelkeznek.

A 3 legjobb SEO eszköz linképítéshez

Szeretnél javítani a linképítéseden? Nézd meg a legjobb SEO szoftverplatformokat a kiváló minőségű, organikus linképítéshez.

ahrefs linképítés eszköz

Az Ahrefs az egyik legelismertebb linképítő eszköz a piacon. A felhasználók számára hozzáférést biztosít több mint egymilliárd weboldal rendkívül részletes információihoz, SEO és közösségi mérőszámokkal kiegészítve. Ezek az adatok szűrhetők és finomíthatók, hogy gyorsan és egyszerűen megtalálhasd, amire szükséged van. 

Az Ahrefs arra is használható, hogy visszafejtsd a versenytársaid linképítési stratégiáit. A digitális marketingesek számára ez egy szilárd, sokoldalú SEO eszköz, amely használatát mindenképpen érdemes megfontolni a következő projektedhez.

Előnyök:

 • Kiváló kutatási képességek, beleértve a hibás linképítési lehetőségek megtalálását is
 • Kimerítő adatok több webhelyről
 • Mélyreható elemzést kínál bármely linkről (beleértve az előzményeket is)

Hátrányok:

 • Nincs ingyenes próbaverzió
 • Más lehetőségekhez képest kissé drága

Ár: 

99,99$-os ártól
Ingyenes próbaidőszak:
Nincs, de a 7 napos próbaverzió mindössze 7$.

2. Majestic SEO – A legjobb SEO szoftver a linkek nyomon követésére és elemzésére

majestic seo szoftver

Majestic SEO egy olyan eszközcsomag, amely segít felkutatni és nyomon követni a weboldalad backlinkjeit. A Backlink Checker & Link Builder eszköz tökéletes a legjobb webhelyek megtalálásához, amelyekről linkeket szerezhetsz, valamint a kedvenc webhelyeid nyomon követésére, hogy láthasd, hogyan teljesítenek az idő múlásával. A Link Context segítségével megtalálhatod a hozzád és versenytársaidhoz közeli linkeket, valamint bármely weboldal legjobb backlinkjeit is.

A “Linklehetőségek felfedezése” eszköz segít potenciális linkpartnereket találni a versenytársak weboldalainak megtekintésével.

Előnyök:

 • Alkalmas a kiváló minőségű linkek megtalálására
 • Hasznos eszközök a versenytársak webhelyeinek nyomon követéséhez és a linképítési stratégiák elemzéséhez
 • Ha nagy hangsúlyt fektetünk a metrikákra és az elemzésekre, könnyen felismerhetők a potenciális linkezési lehetőségek

Hátrányok:

 • Nem olyan kimerítő linkadatbázis, mint például az Ahrefs
 • Nincs ingyenes próbaverzió

Ár:

49,99$-os ártól 

Ingyenes próbaverzió:

Nincs

3. Linkody – A legjobb versenyelemző linképítő eszköz

linkody seo eszköz

A Linkody egy csúcsminőségű backlink követő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy betekintést nyerj a versenytársak linképítési stratégiáiba, és rengeteg mérőszámmal elemezd a linkprofilodat. A Linkody megkönnyíti a rossz linkek azonosítását és eltávolítását, valamint az összes link és domain egy helyen történő kezelését.

Emellett  a Linkody 24/7-ben követi a hivatkozásokat, így a felhasználók fontosabb feladatokra összpontosíthatnak. Végezetül, a linkek értékeléséhez szükséges összes adat és eszköz könnyen elérhető a platformon – például a Moz DA, a Spam Score és a Google index állapota. 

Előnyök:

 • Remekül azonosítja a rossz linkeket, és segít letiltani őket
 • Az átfogó linkelemző funkciók számos platform (Google, Moz stb.) mérőszámait kombinálják
 • Éjjel-nappali linkelemzés
 • Ingyenes próbaverzió

Hátrányok:

 • Jelentősen kevesebb link, mint az Ahrefs és a Majestic esetében
 • Ahelyett, hogy saját mérőszámmal rendelkeznének (mint az Ahrefs és a Majestic), inkább másoktól kölcsönöznek

Ár:

14,90$/hó ártól 

Ingyenes próbaverzió:

Igen: 30 nap

Blogger elérés

A blogger elérés (vagy influenszer elérés) egy olyan folyamat, amelynek során azonosítod az iparágadban befolyásos bloggereket, majd megkeresed őket, hogy írjanak a vállalatodról vagy a termékedről.

A SEO eszközök automatizálhatják ezt a folyamatot, így sokkal egyszerűbbé és hatékonyabbá válik egy robusztus kampány lebonyolítása. Egyes platformok tartalmaznak egy előre létrehozott blogger-adatbázist, amely segíthet gyorsan azonosítani az adott iparág legrelevánsabb és legbefolyásosabb bloggereit.

A 3 legjobb SEO eszköz bloggerek eléréséhez

Az alábbiakban megtalálod a 3 legjobb SEO szoftverplatformot a bloggerek eléréséhez.

1. BuzzSumo – A legjobb blogger & influenszer nyomkövető eszköz 

buzzsumo kontent marketing platform

BuzzSumo az egyik legnagyobb SEO eszköz a bloggerek eléréséhez. Segítségével könnyen megtalálhatod a márkád népszerűsítéséhez megfelelő bloggereket és influenszereket – az intelligens keresési szűrők és az adott tartalmak legjobb megosztóinak kombinációjával.

Mivel sok blogger oszt meg bejegyzéseket a közösségi médiában, a BuzzSumo azt is lehetővé teszi, hogy megnézd, hogyan teljesítenek az egyes tartalmak a különböző platformokon, például a Twitteren vagy a Facebookon. Az újságírók elérését is leegyszerűsítheti azáltal, hogy hozzáférést biztosít 500 000 előzetesen ellenőrzött újságírói profilhoz, és ezek közül sokan bloggal is rendelkeznek.

Előnyök:

 • Lehetővé teszi, hogy megtaláld a legjobb bloggereket és influenszereket a márkád népszerűsítéséhez
 • A fejlett nyomon követés lehetővé teszi, hogy lásd, hogyan teljesítenek az egyes tartalmak a különböző platformokon
 • Figyelmeztet, ha megjelenik valami a márkáddal kapcsolatban

Hátrányok:

 • A felület kissé zavaros lehet a kezdő felhasználók számára
 • A fejlettebb funkciók némelyike (például az egyéni figyelmeztetések létrehozásának lehetősége) drága lehet a kisvállalkozások számára

Ár

Ingyenes csomag; a következő szint a Pro csomag 99 $/hó-ért.

Ingyenes próbaverzió:

Igen: 30 napos ingyenes próbaverzió

2. MuckRack – A legjobb PR eszköz

muckrack pr eszköz

MuckRack saját állítása szerint egy olyan PR szoftver, amely minden szükséges eszközt tartalmaz. Úgy tervezték, hogy segítsen a felhasználóknak felfedezni a releváns bloggereket, médiaszereplőket és más fontos embereket. 

A MuckRack vállalati oldala rengeteg funkciót kínál, beleértve a profil optimalizálását, az újságírók és médiák megcélzását, valamint jelentések készítését a kampányokról és tudósításokról.

Előnyök:

 • A bloggerek és újságírók legnagyobb adatbázisa az interneten
 • Erőteljes keresési funkciók
 • Együttműködési eszközök csapatok számára
 • Vállalati szintű funkciók

Hátrányok:

 • Nincs könnyen meghatározható árstruktúra, ajánlatért fel kell venni velük a kapcsolatot
 • Korlátozott közösségi média követés

Ár:

Ajánlatkérés

Ingyenes próbaverzió:

Nincs

3. PitchBox – A legjobb integrált blogger elérési eszköz

pitchbox blogger és influencer platform

PitchBox népszerű választás a bloggerek eléréséhez és a SEO optimalizálás szempontjából. Rengeteg nagyszerű funkcióval rendelkezik, és segít gyorsan megtalálni a bloggereket, miközben integrálódik a legjobb SEO szolgáltatókkal, mint a Moz, Majestic és Ahrefs, hogy lehetővé tegye az adatok egyszerű megosztását a platformok között.

A PitchBoxban minden egyszerű, így te arra koncentrálhatsz, ami fontos: a tartalmakra és a SEO-céljaidra.

Előnyök:

 • Integrálható a Moz, Majestic és Ahrefs szolgáltatásokkal, így könnyen importálhatsz és exportálhatsz adatokat
 • A díjnyertes GTD módszertan alapján készült, amelynek célja, hogy csapatod koncentráltan haladjon a cél felé
 • Testreszabható elérési kampányok az automatizált növekedéshez
[/su_list]

Hátrányok:

 • Az árképzés változó, ajánlatért fel kell venni a kapcsolatot a csapattal
 • Néhány felhasználó "nehézkesnek" nevezte a kezelőfelületet

Ár

Ajánlatkérés

Ingyenes próba:

Nincs

Technikai elemzés és oldal architektúra

A technikai elemzés egy weboldal értékelésének folyamata annak megállapítására, hogy mennyire van optimalizálva a keresőmotorok számára. A technikai elemzés a webhely felépítésére összpontosít, valamint arra, hogy a keresőmotorok mennyire tudják feltérképezni és indexelni.

A SEO szoftver segíthet javítani webhelyed felépítését és optimalizálni azt a jobb láthatóság érdekében. Segítségükkel azonosíthatod a hibás linkeket, 404-es hibákat és egyéb technikai problémákat, amelyek megakadályozhatják, hogy webhelyed jól szerepeljen a rangsorban.

A legjobb SEO technikai elemző szoftver

Készen állsz a SEO fejlesztésre? Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb SEO eszközöket technikai elemzéshez.

1. ScreamingFrog – A legjobb technikai elemző eszköz

screaming from technikai seo eszköz

Fejlett technikai elemző eszközként a ScreamingFrog remek választás minden SEO szakértő számára. A szolgáltatások listája kimerítő, de tartalmazza a legfontosabb elemzési területeket, mint például a hibás linkek, az oldalcímek és metaadatok, valamint az átirányítások. A ScreamingFrog segítségével gyorsan és egyszerűen megtalálhatod azokat a problémákat, amelyek befolyásolhatják az oldal láthatóságát.

Egyik hátránya az ára, amely kissé drága lehet a kisvállalkozások vagy egyéni SEO-k számára. Ráadásul a felhasználói felület egy kicsit bonyolultnak tűnhet a kezdők számára.

Előnyök:

 • A kimerítő feltérképező algoritmus könnyedén megtalálja szinte az összes problémát
 • Integrálható más népszerű SEO eszközökkel
 • A webhely-architektúra megjelenítése lehetővé teszi a javításra szoruló területek gyors azonosítását

Hátrányok:

 • Letölthető, nem pedig webes alkalmazás, így a beállítás nehéz lehet a nem műszaki beállítottságú felhasználók számára

Ár:

Az ingyenes terv legfeljebb 500 feltérképezést tartalmaz, a fizetős terv 149 USD/év kezdődik.

Ingyenes próbaverzió:

Nincs

2. DeepCrawl – A legjobb SEO elemzési & automatizálási platform

deepcrawl seo eszköz

DeepCrawl egy elegáns, intuitív technikai SEO platform, amely segíthet diagnosztizálni és kezelni a weboldaladdal kapcsolatos kritikus problémákat. Fő terméküket, a DeepCrawl Detect-et a világ legjelentősebb feltérképező programjának tartják. 

Ezenkívül rugalmas API-t kínálnak, amely lehetővé teszi, hogy az adataikat a saját projektjeidben is felhasználhasd, így zökkenőmentesen integrálhatók számos kód nélküli platformmal, például a Zapierrel vagy az Integromattal (bár a sikeres beállításhoz szükség lehet egy fejlesztőre).

A DeepCrawl Protect szolgáltatás közvetlenül integrálható, hogy automatikusan figyelmeztessen minden olyan változásról, amely hatással lehet webhelyed oldaloptimalizálási mutatóira.

Előnyök:

 • A DeepCrawl Detect hihetetlenül erős
 • Rugalmas API, amely lehetővé teszi, hogy az adataikat a saját projektjeidben használd fel
 • Közvetlenül integrálható a CI/CD folyamatba, hogy automatikusan figyelmeztessen minden olyan változásról, amely hatással lehet a webhelyed oldaloptimalizálási mutatóira
 • Automatizálja a SEO minőségbiztosítási folyamatok nagy részét

Hátrányok:

 • A beállításhoz fejlesztőre lehet szükség
 • Az árképzés homályos, árajánlatot kell kérni

Ár

Ajánlatkérés

Ingyenes próba:

Nincs

3. SERPstat – A legjobb weboldal feltérképező eszköz

SERPstat – A legjobb weboldal feltérképező eszköz

SERPstat-ot nem véletlenül használják a világ legnagyobb vállalatai, például a Samsung, az Adidas és mások. Ez egy hatékony növekedési és technikai SEO platform, amely a SEO-t az elejétől a végéig lefedi.

A SERPstat nagy előnye, hogy lehetővé teszi bármely 5 keresési adatbázis adatainak összehasonlítását. Ráadásul a szabadalmaztatott Batch Analysis eszközükkel gyorsan elemezheted a kulcsszavak és domének hatalmas listáit.

A SERPstat egyetlen hátránya, hogy kezdők számára kissé megterhelő lehet. De a rengeteg funkciójának és a könnyen használható felületének köszönhetően még a kezdők is gyorsan elsajátíthatják a használatát.

Előnyök:

 • Egyszerre több keresőmotort is átnézhetsz, hogy átfogóbb adatokat kapj
 • Szabadalmaztatott Batch Analysis eszköz
 • A nagy SEO ellenőrzőkkel (Ahrefs, SEMRush, Majestic) egyenrangú

Hátrányok:

 • A vállalati csomagok drágák lehetnek

Ár

$69.00/hó ártól 

Ingyenes próbaverzió:

Nincs

Az oldal gyorsasága

A webhely sebessége kritikus rangsorolási tényező. Vegyünk két weboldalt; mindkettő ugyanolyan minőségű és mennyiségű tartalommal rendelkezik, de az egyiknek lényegesen gyorsabb a betöltési ideje. Te melyiket választanád?

A SEO-szoftverek számos módon segíthetnek javítani webhelyed betöltési idejét, többek között a képek optimalizálásával, a statikus fájlok gyorsítótárazásával, és betekintést nyújtanak abba, hogy mi lassítja a webhelyedet.

A legjobb SEO szoftver az oldal gyorsaságának ellenőrzéséhez és a betöltés idő optimalizálásához

Bemutatunk 3 kiváló minőségű SEO szoftvert, amelyek segíthetnek optimalizálni és javítani a webhelyed betöltési sebességét.

1. GTMetrix – A legjobb oldal gyorsaság ellenőrző

GT Metrix weboldal gyorsaság ellenőrzésre

GTMetrix a világ egyik legjelentősebb weboldal-teljesítménytesztelő eszköze. Részletes értékelést kínál a webhelyed teljesítményéről, beleértve a Lighthouse mérőszámokat és auditokat. A GTMetrix segítségével kiderítheted az LCP, a TBT  és a CLS értékeket, amelyek mind a webhely teljesítményének és állapotának alapvető mutatói.

Mindent egybevetve a GTMetrix egy hatékony és nélkülözhetetlen weboldal-teljesítménytesztelő eszköz. Részletes betekintést nyújt a webhelyed betöltési idejébe és teljesítményébe, ami segíthet a rangsorolás és a felhasználói élmény javításában.

Előnyök:

 • Kiváló jelentési eszköz
 • Erőteljes PageSpeed, YSlow és Waterfall funkciók, amelyek nagyon specifikus webhely-egészséget biztosítanak
 • Éjjel-nappali linkelemzés
 • A jelentések PDF formátumban is letölthetők

Hátrányok:

 • Nem alkalmas kezdők számára.

Ár:

Ingyenes. A következő szint a Solo csomag, amely $10,67/hó-ról indul.

Ingyenes próbaverzió:

Igen: a Basic csomagjuk ingyenes

2. Pingdom – A legjobb üzemidő figyelő és valós idejű sebességteszt eszköz

pingdom szerver gyorsaság mérésre

Míg a GTMetrix elsősorban a webhely sebességének utólagos elemzésére összpontosít, a Pingdom számos olyan funkciót kínál, amelyek lehetővé teszik a webhelyed teljesítményének valós idejű nyomon követését.

Az egyik ilyen funkció az üzemidő és a válaszidő megfigyelése. Ez lehetővé teszi, hogy lásd, hogy a webhelyed úgy működik-e, ahogyan kellene. A Pingdom információt nyújt az oldal látogatóinak számáról, tartózkodási helyéről és az általuk használt eszközökről is. 

Előnyök:

 • Nagyszerű üzemidő-figyelő eszköz
 • Intelligens riasztásokat és értesítéseket kínál
 • Fejlesztőbarát
 • Valós idejű felhasználói mérőszámok (RUM)

Hátrányok:

 • Nincs mobilalkalmazás a megfigyeléshez
 • Nagyon összetett a kezdők számára

Ár

10,00 $/hónap ártól 

Ingyenes próbaidőszak:

Igen: 30 nap

3. SEOSiteCheckup – A legjobb White Label SEO ellenőrző és sebességteszt szolgáltatás

seositecheckup seo eszköz

SEOSiteCheckup rengeteg információt kínál a webhelyek SEO-jával, sebességével és teljesítményével kapcsolatban. Bár eredetileg nem sebességelemzésre lett kifejlesztve, az oldalsebesség funkciója az egyik legkedveltebb és legjobban értékelt funkcióvá nőtte ki magát.

Összességében a SEOSiteCheckup egy hihetetlenül erős és testreszabható SEO platform, rengeteg funkcióval. Bár az ára elég drága, a platform nagyszerű ár-érték arányt kínál.

Előnyök:

 • Egyszerű felhasználói felület
 • Tökéletes kezdőknek
 • Nagyszerű a kisvállalkozók számára
 • Ingyenes próbaverzió

Hátrányok:

 • Mivel a választott csomag a weboldalak számától függ, drága lehet.

Ár

89,95$-os ártól 

Ingyenes próba:

Igen: 30 nap

SEO jelentés

A SEO jelentések a weboldal láthatóságával és organikus keresési forgalmával kapcsolatos adatok gyűjtésének, elemzésének és bemutatásának szisztematikus folyamatát jelentik.

Ha megérted, hogy webhelyed hogyan teljesít az organikus keresésben, jobb döntéseket hozhatsz az általad készített tartalmakkal, a megcélzott kulcsszavakkal és a marketingkampányokkal kapcsolatban.

A 3 legjobb SEO jelentéskészítő szoftver

Az alábbiakban bemutatjuk a 3 legjobb SEO jelentéskészítő szoftvert, amelyeket minden marketingesnek érdemes használnia.

1. Ubersuggest – A legjobb kulcsszótrend jelentő alkalmazás

Ubersuggest kulcsszókereső

Sok SEO eszközzel ellentétben az Ubersuggest funkciói teljesen ingyenesek. Nagyszerű eszköz a kezdők számára, akik még csak most kezdik el tanulni a SEO-t, és meg akarják érteni a versenytársaiknál bevált taktikákat.

Az Ubersuggest egyetlen hátránya, hogy nem kínál annyi adatot, mint más SEO eszközök. Például nem mutatja meg az adott oldalra mutató linkeket. Ugyanakkor pontosan megadja, hogy mely tartalomra hivatkoznak az emberek, tehát megtudhatod, hogy melyik tartalom népszerű.

Előnyök:

 • Kiváló versenyelemzés
 • Kiváló kulcsszóelemzési jelentés
 • Blogtartalom ötleteket kínál
 • Nagyon kedvező árú

Hátrányok:

 • A Backlink lehetőség alul múlja az átlagot
 • Nincs lehetőség nyelv szerinti keresésre

Ár

Ingyenes

Ingyenes próba:

Igen: a Chrome bővítmény ingyenes

2. WooRank – A legjobb „Core Web Vitals” felügyeleti alkalmazás

woorank seo eszköz felülete

A SEO jelentések egyik vezetőjeként a WooRank a kisvállalkozások digitális marketingjének egyszerűsítésére összpontosít. A WooRank egy nagyszerű eszköz azok számára, akik javítani szeretnék SEO-jukat és a versenytársak előtt szeretnének maradni.

Előnyök:

 • Kiváló versenyelemző eszköz
 • Átfogó linkelemzési funkciók, amelyek számos platform (Google, Moz stb.) mérőszámait kombinálják.
 • Éjjel-nappali linkelemzés
 • Ingyenes próbaverzió

Hátrányok:

 • Az árak meredekek lehetnek, tekintettel a WooRank és más platformok funkciói közötti különbségekre
 • Korlátozott együttműködési lehetőségek

Ár

79,99$-os ártól

Ingyenes próbaverzió:

Igen: 14 nap

3. GrowthBarSEO – A legjobb alkalmazáson belüli tartalomjelentő szoftver

tartalom marketing seo

SEO jelentésekről van szó, a GrowthBarSEO az egyik legátfogóbb eszköz a piacon.

Az egyik egyedülálló funkciója a Chrome bővítménye, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy keresés közben SEO ismereteket lássanak. Ez a funkció ingyenesen jár minden előfizetéshez, és jelentést készít az organikus forgalomról, a backlinkekről, a hirdetésekről és még sok másról.

Előnyök:

 • Olyan egyedi funkciókat kínál, amelyek más hasonló eszközökben nem találhatók meg, például az AI tartalomgenerálás és a blog piactér
 • A Chrome bővítmény megkönnyíti a SEO-elemzési adatok menet közbeni megtekintését
 • Többféle árképzési lehetőség a különböző igényeknek megfelelően
 • Erőteljes GPT–3 technológia a minőségi SEO-barát AI tartalom előállításához

Hátrányok:

 • Leginkább az alapvető SEO projektekhez alkalmas, mivel a design és a jelentéskészítés minimalista
 • Más eszközökhöz képest alapszintű backlink megfigyelés

Ár:

29 $/hó ártól

Ingyenes próbaverzió:

Igen: 5 nap

Mi az a SEO szoftver

A legokosabb módszer a weboldalad SERP-optimalizálásához a megfelelő SEO eszközök használata. Ezeket az eszközöket kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy segítsenek az oldal optimalizálásában, a kulcsszavak azonosításában, a versenytársak elemzésében és még sok másban. Nemcsak, hogy automatizálják a folyamat nagy részét, de időt és energiát is megtakarítanak.

Ahogy telnek az évek, a SEO eszközök egyre fejlettebbek a szolgáltatások, teljesítmény, sebesség és használhatóság tekintetében.

Milyen előnyökkel jár a SEO eszközök használata a weboldalon?

Egy SEO szoftver a mai üzleti világban nélkülözhetetlen, mivel lehetővé teszi a weboldal látogatottság, valamint az eladások növelését. Emellett egy SEO szoftver segíthet javítani webhelyed online láthatóságát, és növelheti a márkád hírnevét.

A vállalati SEO eszközök segítenek javítani a weboldalak keresőmotoros rangsorolását, hogy minél több ember láthassa őket. Segít a vállalkozásoknak azonosítani a weboldaluk azon területeit, amelyek javításra szorulnak, majd eszközöket biztosít a javítások elvégzéséhez.

SEO szoftver árak és költségek

Rengeteg megfizethető SEO szoftver létezik. Sőt, teljesen ingyenes SEO eszközök is vannak, amelyek segíthetnek az optimalizálási erőfeszítések megkezdésében. Még az átfogóbb és drágább SEO szoftverek némelyike sem kerül sokba az általuk kínált funkciókat tekintve.

Általánosságban 30 és 100 dollár közötti havi áron használhatod a legjobb SEO eszközök némelyikét. Ez a szám azonban nagyban változhat a szoftver funkcióitól és képességeitől függően.

Releváns SEO szoftver trendek

2024-ben várhatóan még több mesterséges intelligencia (AI) és gépi tanulás fog megjelenni a SEO szoftverekben. Ezeket a technológiákat egyes programok már most is használják a webhely elemzésére és a legjobb kulcsszavak megtalálására.

Ezen kívül egyre több olyan szoftverrel fogsz találkozni, amelyek a helyi SEO-ban is tudnak segíteni. Ez fontos azon vállalkozások számára, amelyek magasabb helyezést szeretnének elérni a keresőmotorokban konkrét földrajzi területeken.

A legjobb SEO eszközök – Összegzés

Számos hatékony SEO technika létezik, amelyekkel javíthatod a rangsorolásodat, és a legjobb SEO eszközök segíthetnek ebben.

Az itt felsorolt SEO eszközök közül a SEMrush-t tartjuk a legjobb választásnak. Ez egy átfogó platform, amely segíthet feltérképezni a versenytársakat, nyomon követni a webhelyed rangsorolását, és optimalizálni az oldalakat a jobb láthatóság érdekében.

semrush logo

GYIK

Mi az a SEO szoftver?

Miért fontos a SEO szoftver az üzleti életben?

Mik a legújabb trendek, amelyek hatással vannak a SEO szoftverekre?

Melyik a legjobb SEO szoftver a vállalkozásomhoz?

Megéri SEO szoftveres eszközöket használni?