A MicroStrategy ügyvezető elnöke, Michael Saylor szerint a SWIB Bitcoin integrálása csak a kezdet.

A MicroStrategy társalapítója és ügyvezető elnöke, Michael Saylor, nemrég egy X bejegyzésben arról írt, hogy a több mint 27 billió dolláros vagyont kezelő amerikai nyugdíjalapoknak egy kis Bitcoinra is szüksége lesz.

Gondolatai mostanra azonban kicsit erőltetettek. A Wisconsin Állami Befektetési Tanács (SWIB), amely az állam nyugdíjügyeit kezeli, ugyanis kedden bejelentette, hogy 99 millió dollár értékben vásárolt részvényeket a BlackRock Bitcoin ETF-ből (IBIT). A Bloomberg vezető ETF-elemzője, Eric Balchunas szerint ez sorsdöntő pillanat lehet az intézményi elfogadás szempontjából. Balchunas úgy gondolja, hogy más nyugdíjalapok is követik majd a SWIB példáját, és felszállnak az ETF vonatra.

Melyek most a legújabb kriptók, amikbe érdemes befektetni?

  • A B2C által kiválogatott legjobb kriptó ICO-k 2023-ra
  • Szerezz korai hozzáférést az előértékesítésekhez
  • KYC ellenőrzőtt és auditált csapatok
  • Közelgő listázások a DEX-eken

A SWIB BTC befektetése azért rendkívül figyelemre méltó, mert a nyugdíjalapok alapvetően kerülik a kockázatot. Ennek nyomán joggal feltételezhető, hogy az intézményi befektetők egyre szívesebben tartanak Bitcoint, különösen miután az év elején elfogadásra kerültek az ETF-ek.

A hónapban korábban Robert Mitchnick, a BlackRock munkatársa arról számolt be, hogy jelentős intézményi befektetők, köztük nyugdíjalapok is, alapos átvilágítást végeztek, mielőtt beszálltak volna a Bitcoinba.

Már a negyedéves 13F szabályozói beadványok határideje (május 15.) előtt több nagy cég is beszámolt Bitcoin ETF készleteiről. A JPMorgan, a Wells Fargo, a Susquehanna International Group (SIG) és az Edmond de Rothschild (Suisse) is tart ilyen eszközöket a portfóliójában. Saylor korábban azt mondta, hogy 2024-ben megkezdődik a BTC intézményi bevezetése.

Ezek is érdekelhetnek:

Az egyik legjobb tőzsdei platform

Értékelésünk

etoro mini logo
  • A SEC és a FINRA által szabályozott
  • Több mint 70 kriptovaluta, részvény, árucikkek és indexek
  • 0% jutalék
  • Elérhető számítógépről és mobilról is
  • Alkalmazás iOS és Androidos készülékekre
etoro mini logo
A lakossági befektetők 77%-a veszít pénzt, amikor CFD-kel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Meg kell fontolnod, hogy megengedheted-e magadnak a pénzvesztés magas kockázatát.