tesla-bitcoin

Elon Musk egy kiszivárgott belső körlevele szerint a Tesla kénytelen lesz megválni az elektromos járművekkel foglalkozó globális alkalmazottainak több mint 10%-tól.

A világ legnagyobb piaci értékű járműgyártója a legutóbbi éves jelentése szerint 2023 decemberében 140 473 alkalmazottat foglalkoztatott világszerte, azaz az elbocsátás több mint 14 ezer dolgozót érintene.

“Semmit sem utálok jobban, de meg kell tenni”

A milliárdos tulajdonos Elon Musk állítólag azt mondta a munkatársainak, hogy nincs semmi, amit jobban utálna, “de meg kell tenni” ezt a lépést – legalábbis így tudja az Electrek hírportál, amely elsőként adott hírt a körlevélről.

“Alaposan átvizsgáltuk a szervezetet, és meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy világszerte több mint 10%-kal csökkentjük a létszámot.

Semmit sem utálok jobban, de meg kell tenni. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy karcsúak, innovatívak és éhesek legyünk a következő növekedési fázis ciklusára

” – áll állítólag Musk e-mailjében.

Vezetők is távoznak

Egy Tesla-alkalmazott, akivel közölték, hogy elbocsátják, a BBC-nek elmondta, hogy ezt követően kizárták az e-mailjeiből, ahogyan az összes többi elbocsátott alkalmazottat is.

A vezetői csapat egyik tagja, Andrew “Drew” Baglino hétfőn az X-en közzétett bejegyzésében közölte, hogy 18 év után meghozta a “nehéz döntést”, és elhagyja a céget.

Baglino a Tesla honlapja szerint 2019 óta a Tesla hajtáslánc- és energiamérnöki csapatának vezető alelnökeként dolgozott.

Rohan Patel, a közpolitikáért és üzletfejlesztésért felelős másik vezető is távozik. Patel személyesen köszönte meg Musknak, hogy lehetőséget adott neki, és “felhatalmazta”, hogy nagy kezdeményezéseket vezessen a cégnél. Azt is elmondta, hogy szerinte a Tesla csapatának “soha nem hal meg” hozzáállása és harcossága az, ami szerinte különleges munkahelyet jelent.

Gondok a növekedéssel?

Távozásuk “azt jelzi, hogy a Tesla nagy növekedési szakasza komoly ellenszélbe ütközik” – nyilatkozta Michael Ashley Schulman, a Running Point Capital Advisors befektetési igazgatója. Schulman szerint ez “nagyobb negatív jelzés”, mint maguk az elbocsátások bejelentése.

A Gartner és a Hargreaves Lansdown elemzői szerint azonban a leépítések a költségnyomást jelzik, mivel az autógyártó új modellekbe és mesterséges intelligenciába fektet.

Az elektromos járművek (EV) gyártója lassan frissíti öregedő modelljeit, mivel a magas kamatlábak miatt a fogyasztók nem szívesen vásárolnak nagy összegű tételeket.

Kínából is folyamatos nyomás nehezedik rá, mivel az olcsó EV-k térhódítása miatt a piacot megfizethető modellekkel kezdték elárasztani.

A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

  • A 10+ legjobb kriptovaluta, amit 1 dollár alatt megvehetsz
  • A B2C által kiválogatott legjobb kriptók
  • Listázott vagy előértékesítés alatt álló érmék

Jön negyedéves eredmény

A vállalat még áprilisban bejelenti negyedéves eredményét, de már most arról számolt be, hogy az első negyedévben csökkent a járműszállítások száma, ami közel négy év óta az első, és szintén elmarad a piaci várakozásoktól. Egyes elemzők “viharosnak” nevezték az eredményeket.

Tesla price 2024.04.06.

A múlt hónapban a Tesla csökkentette a termelést a sanghaji Gigafactoryban, a múlt héten pedig a Tesla közölte a Cybertruckon dolgozó alkalmazottakkal, hogy rövidebb műszakok lesznek az austini gyártósoron.

Elon Musk a közelmúltban cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a vállalat elvetette volna egy olcsó autó gyártásának terveit, ami régóta az egyik célja, hogy megfizethető elektromos járműveket készítsen a tömegek számára.

A Tesla részvényei 0,8%-kal csökkentek a hétfői kereskedésben.

Ezek is érdekelhetnek:

Az egyik legjobb tőzsdei platform

Értékelésünk

etoro mini logo
  • A SEC és a FINRA által szabályozott
  • Több mint 70 kriptovaluta, részvény, árucikkek és indexek
  • 0% jutalék
  • Elérhető számítógépről és mobilról is
  • Alkalmazás iOS és Androidos készülékekre
etoro mini logo
A lakossági befektetők 77%-a veszít pénzt, amikor CFD-kel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Meg kell fontolnod, hogy megengedheted-e magadnak a pénzvesztés magas kockázatát.