Z eno najboljših storitev VPN lahko brskate, pretakate, plačujete in se igrate na spletu, ne da bi vam bilo treba skrbeti za vašo varnost in zasebnost – to vključuje javna omrežja WiFi. Z virtualnimi zasebnimi omrežji boste lahko dostopali tudi do geografsko omejene vsebine, kot je tuja knjižnica Netflix, za večjo spletno svobodo.

Glede na to iskanje najboljše storitve VPN ni lahka naloga. Da bi vam pomagali, smo med drugim uvrstili in pregledali nekaj najboljših storitev VPN na trgu na podlagi meril, kot so enostavna uporaba, vrednost za denar, združljivost naprav in varnost. Torej, berite naprej in poiščite tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam in proračunu.

Najboljše storitve VPN za leto 2024

Preizkusili smo na desetine VPN-jev, da bi našli najboljšega ponudnika VPN-jev v letu 2023, in ugotovili, da je ExpressVPN VPN št. 1 zaradi številnih varnostnih funkcij in proračunu prijaznih, prilagodljivih cenovnih načrtov. Sami si oglejte, kako se primerja z našimi drugimi najboljšimi izbirami spodaj:

 1. ExpressVPN — naš najboljši izbor za najboljšo storitev VPN v letu 2023 s hitrimi povezavami in 30-dnevno garancijo vračila denarja.
 2. Private Internet Access — intuitivna programska oprema z več kot 30.000 strežniki, strogo politiko brez beleženja in močnimi varnostnimi protokoli za zaščito vaše zasebnosti na spletu.
 3. Ivacy VPN — cenovno ugoden in zanesljiv ponudnik za nemoteno pretakanje in s funkcijami razdeljenega tuneliranja, tako da lahko prednostno določite svojo uporabo interneta.
 4. CyberGhost VPN — Dosledna storitev z močnim šifriranjem za varno in zasebno brskanje. Ena najboljših možnosti za začetnike.
 5. NordVPN — vodilni ponudnik z zgodovino odlične povezljivosti s 5400 strežniki v 60 državah.
 6. AtlasVPN — Zanesljiva rešitev z vrsto naprednih varnostnih orodij in funkcij, ki zagotavljajo zaščito vaše zasebnosti v vseh okoliščinah. Odlično za naprave Windows.
 7. Surfshark One — vodilna rešitev vse-v-enem za VPN in protivirusno programsko opremo, ki omogoča neomejene hkratne povezave pri najvišjih hitrostih.
 8. PrivadoVPN – Najboljši brezplačni VPN na trgu, z dosledno evidenco in široko paleto vrhunskih varnostnih funkcij, vključno z blokiranjem oglasov.
 9. UltraVPN — izjemno hitra storitev, ki omogoča neomejene hkratne povezave, kar je odlično za igranje iger, pretakanje videoposnetkov in hudourništvo.
 10. ProtonVPN — zelo varen izdelek, ki je varen, zanesljiv, zagotavlja visoke hitrosti in je odličen za uporabnike z velikimi zahtevami po podatkih.

Podrobnejši pregled najboljših VPN

Želite izvedeti več o tem, zakaj je teh 17 platform najboljše storitve VPN leta 2023? Zbrali smo podrobne ocene najbolje plačanih in brezplačnih VPN-jev, da pojasnimo, zakaj izstopajo.

1. ExpressVPN – naš izbor za najboljšo storitev VPN v letu 2023

ExpressVPN že leta postavlja standarde v panogi in zagotavlja dosledno in zanesljivo omrežje dobro vzdrževanih strežnikov, ki uporabljajo samo RAM. Platforma še posebej izstopa po aplikacijah brskalnika za Chrome, Firefox in Microsoft Edge.

Te aplikacije vam omogočajo, da samodejno zaženete novo sejo VPN, ko se odpre brskalnik, in podpirajo deljeno tuneliranje in seznam dovoljenih – tako da lahko izberete, katera spletna mesta lahko obidejo povezavo VPN.

 

ExpressVPN se ponaša z neverjetno širokim izborom strežnikov: več kot 3000 v 94 državah.

Pravzaprav je ExpressVPN eden edinih ponudnikov VPN, ki ponuja strežnike v številnih državah Afrike in Južne Amerike – ponuja stabilne povezave na vseh področjih – tako da se lahko z zaupanjem povežete, ne glede na to, kje na svetu ste.

Vse naprave, povezane z Wi-Fi, lahko zaščitite tako, da na svoj usmerjevalnik namestite ExpressVPN – ne da bi se morali ponovno naročiti.

Kot bi pričakovali pri najboljšem ponudniku VPN, ExpressVPN ponuja široko paleto funkcij za zasebnost in varnost, vključno z zlonamerno programsko opremo in zaviralci oglasov, politiko brez beleženja, zaščito pred uhajanjem DNS in stikalo za izklop IP-ja.

Zaščiteni boste s popolnim varnostnim paketom; tudi če vaša povezava VPN prekine, vaši podatki ne bodo uhajali. ExpressVPN ponuja tudi aplikacije za namizne naprave, igralne konzole, pametne televizorje in drugo.

Omrežje ExpressVPN je bilo večkrat revidirano s strani neodvisnih tretjih oseb, kot je Cure53, tako da ste lahko mirni, da vas VPN ne bo pustil na cedilu.

Poleg varnosti je ExpressVPN znan po svojih izjemnih zmožnostih odblokiranja – od Netflixa, Hulu, HBO, Prime Video in neštetih drugih, vključno z geografsko omejenimi spletnimi mesti in celo Velikim kitajskim zidom – z ExpressVPN nič ni omejeno.

Močen. Robusten. Hiter in varen. Vse za protivrednost 0,27 USD na dan. Preizkusite zdaj, brez tveganja celih 30 dni, in ga primerjajte z drugimi na tem seznamu, ne da bi vas stalo niti centa.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
3000+ 94 Že od 6,67 $/mesec 5 375-430 Mbps 24/7 klepet v živo in email 30 dni

Prednosti

 • Odlične brskalniške aplikacije za Chrome, Firefox in Edge
 • Strežniki v 94 državah
 • Aplikacije za namizne računalnike, mobilne naprave in igralne konzole
 • Podpira deljeno tuneliranje
 • Fenomenalna varnost in hitrost
 • Dosledno odblokira vodilna spletna mesta in storitve pretakanja

Slabosti

 • Za nekatere uporabnike je cena nedostopna
 • Omejeno na 5 hkratnih povezav

2. Private Internet Access — intuitivna programska oprema z več kot 30.000 strežniki

Private Internet Access je storitev VPN, ki se osredotoča na – kot že ime pove – zasebnost. Ponuja celovite funkcije, kot je stroga politika prepovedi beleženja, zaščita pred uhajanjem DNS in stikalo za izklop IP-ja.

Platforma uporabnikom omogoča tudi, da spremenijo svoj naslov IP ali svojo povezavo usmerijo prek več strežnikov, da otežijo sledenje.

Private Internet Access ponuja vrsto aplikacij za naprave Windows, Mac, Linux, iOS in Android, pa tudi za brskalnike Chrome, Firefox in Edge, igralne konzole, pametne televizorje in drugo.

Pomembno je, da je programsko opremo VPN podjetja mogoče naložiti tudi na kateri koli združljiv usmerjevalnik, kar zagotavlja varnost in zasebnost za vse povezane naprave. Ta ponudnik VPN izstopa tudi po svojem strežniškem omrežju.

Private Internet Access ima neverjetnih 35.000+ strežnikov po vsem svetu v 78+ državah. To je velikokrat več strežnikov kot večina konkurenčnih ponudnikov VPN, kar pomeni, da je v omrežju več pasovne širine za podporo dodatnim uporabnikom.

Načrti Private Internet Access se začnejo pri samo 2,03 USD na mesec in vključujejo podporo 24/7 ter trdno 30-dnevno garancijo vračila denarja, uporabniki pa imajo lahko do 10 sočasnih povezav.

Poleg tega Private Internet Access podpira anonimna plačila z uporabo Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum in Litecoin. Poglejte naša navodila kako kupiti Bitcoin in kako kupiti Ethereum.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
35.000+ 78 Že od 2,03 $/mesec 10 70-320 Mbps 24/7 klepet v živo in email 30 dni

Prednosti

 • Odlične funkcije zasebnosti
 • Lahko se uporablja na katerem koli združljivem usmerjevalniku
 • 35.000 strežnikov v 78 državah
 • Sprejema kripto plačila
 • Najboljši VPN za Linux

Slabosti

 • Skromne hitrosti povezave

3. Ivacy VPN — cenovno ugodna in zanesljiva storitev VPN

Ivacy VPN je najbolj znan po vojaškem šifriranju, zaradi katerega je skoraj nemogoče, da bi vaši osebni podatki prišli ven brez vašega soglasja.

Medtem ko šifriranje ščiti vaše poverilnice pred nepooblaščenimi uporabniki, politika brez beleženja ščiti vaše podatke pred ekipo Ivacy. To zagotavlja, da nihče razen vas ne bo imel dostopa do vaših podatkov.

Aplikacijo je dokaj enostavno prenesti. Ko ste na njihovi uradni spletni strani, lahko izberete, v kateri operacijski sistem ga želite prenesti. Ko je datoteka prenesena, vam bo aplikacija ponudila nabor navodil za postopek namestitve.

Ko je to opravljeno, se lahko prijavite v svoj račun, izberete želeno lokacijo strežnika in začnete – vse bo končano v manj kot 5 minutah. Vmesnik je precej enostaven za delo, tudi za začetnike.

Druga prednost uporabe Ivacy VPN je ogromna linija možnosti podpore strankam. Čeprav še niso zagotovili telefonske podpore, se lahko še vedno obrnete na ekipo za strokovno pomoč po e-pošti ali klepetu v živo 24*7. Medtem ko čakate na odgovor ekipe, si lahko ogledate tudi njihove vodnike za začetnike in pogosta vprašanja, da se boste lahko izognili osnovnim težavam.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
6500+ 60+ Že od 1 $/mesec 10 150-250 Mbps klepet v živo in email 30 dni

Prednosti

 • Ena najbolj dostopnih storitev VPN
 • Odblokira pretočno vsebino v različnih državah
 • Omogoča povezavo P2P
 • Varna možnost za potrebe torrentanja

Slabosti

 • Počasni prenosi in nalaganja

4. CyberGhost VPN — ena najboljših storitev za začetnike

Preprosto povedano, CyberGhost VPN je hiter VPN, ki je popoln za začetnike v letu 2023. Prav tako je ocenjen kot eden najboljših VPN-jev po mnenju Reddita, kar je velika čast za storitev.

Pri testiranju je CyberGhost dosegel najvišje hitrosti 850 Mbps, hitreje kot kateri koli drug VPN v našem pregledu. Platforma ima tudi več kot 8000 strežnikov v 90 državah, tako da je preprosto najti strežnik v bližini ali ponarediti lokacijo uporabnika.

Druga stvar, ki je edinstvena pri CyberGhostu, je, da uporabnikom omogoča nastavitev samodejnih povezav.

Na primer, CyberGhost se lahko samodejno poveže z najhitrejšim razpoložljivim strežnikom v državi uporabnika, ko ta odpre aplikacijo Netflix v svoji napravi. Lahko pa najde najbližji strežnik, ko uporabnik odpre storitev za skupno rabo enakovrednih, kot je Tor.

Všeč nam je tudi, da CyberGhost počne nekaj, kar počne nekaj drugih platform: ponuja namensko programsko opremo VPN za konzoli Xbox in PlayStation. Zaradi tega je postopek varovanja povezave med igranjem veliko preprostejši kot pri mnogih drugih VPN-jih.

CyberGhost se začne pri samo 1,70 USD na mesec za uporabnike, ki se prijavijo na 3-letni načrt. Vendar pa so mesečne cene platforme lahko drage in znašajo 12,99 USD na mesec, brezplačni načrt pa ni na voljo.

Vsi načrti vključujejo 7 hkratnih povezav, 24/7 podporo za klepet v živo in 45-dnevno garancijo vračila denarja.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
8100+ 90 Že od 1,70 $/mesec 7 145-850 Mbps 24/7 klepet v živo in email 45 dni

Prednosti

 • Namenske aplikacije za Xbox in PlayStation
 • Najvišje hitrosti 850 Mbps
 • Avtomatizirana pravila povezovanja
 • 24/7 podpora strankam
 • Najboljši VPN za začetnike

Slabosti

 • Dragi mesečni paketi

5. NordVPN – vodilni ponudnik VPN z zgodovino za odlično povezljivost

NordVPN najde svoje mesto med naših pet najboljših, ker ponuja neverjetno visoke hitrosti povezave brez omejitev pasovne širine ali omejevanja.

Šifrirni protokol podjetja NordLynx uporabnikom omogoča brskanje po internetu v popolnoma varnem okolju in lahko odklene večino večjih pretočnih storitev.

NordVPN izstopa tudi po zagotavljanju odlične varnosti in zasebnosti za uporabnike. Platforma nikoli ne beleži dejavnosti uporabnikov, zato ne more zagotoviti informacij o uporabnikih, tudi če bi jih oblasti vprašale.

Zaradi tega je eden najboljših VPN-jev za hudourništvo in druge dejavnosti, ki jih uporabniki želijo ohraniti popolnoma anonimne.

Poleg tega NordVPN ponuja napredne funkcije, kot je deljeno tuneliranje, ki uporabnikom omogoča, da svojo povezavo VPN uporabijo samo za brskalnik in ne za celotno napravo.

Platforma ponuja tudi dvostopenjsko avtentikacijo, vgrajeno zlonamerno programsko opremo in blokiranje oglasov ter spremljanje temnega spleta. NordVPN se začne že pri 2,49 USD na mesec in podpira do 6 hkratnih povezav v vaših napravah.

Za popolno anonimnost NordVPN poleg bolj tradicionalnih načinov plačila podpira plačila v Bitcoinih ter plačila v Ethereumu in Ripplu. Vsi uporabniki prejmejo dostop do 24/7 podpore strankam in več kot 5500 strežnikov v več kot 80 državah.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
5500+ 80+ Že od 2,49 $/mesec 6 220-760 Mbps 24/7 klepet v živo in email 30 dni

Prednosti

 • Hitre povezave brez omejitev pasovne širine
 • Brez beleženja dejavnosti
 • Podpira deljeno tuneliranje
 • 24/7 podpora strankam
 • Sprejema plačila s kriptovalutami

Slabosti

 • Brezplačni paket ni na voljo

6. AtlasVPN — zanesljiva rešitev z naprednimi varnostnimi orodji

AtlasVPN je eden najboljših VPN-jev za Windows zaradi preproste uporabe platforme. Uporabniki morajo preprosto odpreti namizno aplikacijo in klikniti gumb, AtlasVPN pa se bo v nekaj sekundah samodejno povezal z optimalnim strežnikom.

Uporabniki lahko izbirajo tudi s seznama 750 strežnikov v 36 državah, da prilagodijo svojo povezavo.

Ta VPN vključuje tudi številne pomembne funkcije za zasebnost. Dejavnost uporabnikov v internetu se nikoli ne beleži, platforma pa vključuje zaščito pred uhajanjem DNS in stikalo za izklop IP-ja. Poleg tega Atlas VPN omogoča uporabnikom, da spremenijo svoj IP naslov ali usmerijo svojo povezavo prek več strežnikov, da bolje prikrijejo svojo identiteto.

AtlasVPN ponuja hitrost povezave do 680 Mbps v ZDA pri uporabi šifrirnega protokola WireGuard. Na voljo so dodatni protokoli, vključno s široko uporabljenim protokolom IKEv2.

AtlasVPN podpira tudi deljeno tuneliranje in ima vgrajen blokator oglasov, ki sledilcem preprečuje, da bi sledili uporabnikom po internetu.

Načrti AtlasVPN se začnejo pri 2,05 USD na mesec za 3-letni načrt. Vendar upoštevajte, da cena poskoči na 10,99 USD na mesec po prvih 3 letih. Platforma ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja in podporo strankam 24/7.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
750 36 Že od 2,05 $/mesec Neomejeno 100-680 Mbps klepet v živo in email 30 dni

Prednosti

 • Zelo preprosta namizna aplikacija za Windows in Mac
 • Vključuje šifrirni protokol WireGuard
 • Usmerite povezave prek več strežnikov
 • Poceni 3-letni cenovni načrt
 • Najboljši VPN za naprave Windows

Slabosti

 • Po prvotni ceni se cena dvigne
 • Omejen izbor držav

7. Surfshark One — VPN in protivirusna aplikacija vse v enem

Surfshark One je ena najboljših storitev VPN za uporabnike, ki želijo preseči le zaščito svojih internetnih povezav.

Ta platforma združuje s funkcijami bogat VPN z zmogljivo protivirusno programsko opremo, s čimer vse uporabnikove naprave učinkovito postavi pod celovit varnostni dežnik.

VPN Surfshark One je sam po sebi impresiven, saj ima več kot 3200 strežnikov v 65 državah. Platforma ponuja neomejeno število hkratnih povezav in najvišje hitrosti do 790 Mbps.

Poleg tega ima programska oprema aplikacije za brskalnika Chrome in Firefox ter ponuja ločeno tuneliranje, ki ga je mogoče uporabiti za določena spletna mesta, ki ne delujejo z VPN-ji, kot so spletna mesta za spletno bančništvo.

VPN ima tudi strogo politiko prepovedi beleženja in stikalo za izklop IP-ja. Surfshark uporabnikom celo omogoča, da pred vzpostavitvijo povezave spremenijo svoj naslov IP, zaradi česar je sledenje uporabnikom na spletu še težje.

Protivirusna programska oprema Surfshark One podpira redne in ročne preglede, ki lahko pokrijejo celoten uporabnikov trdi disk ali samo pogosto uporabljene mape. Poleg tega vključuje nadzor temnega spleta, ki izda opozorila, ko so podatki uporabnika odkriti na spletu.

Surfshark One se začne pri samo 1,79 USD na mesec v prvem letu, vsi načrti pa vključujejo 24/7 klepet v živo in podporo po e-pošti.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
3200 65 Že od 1,79 $/mesec Neomejeno 90-790 Mbps klepet v živo in email 30 dni

Prednosti

 • Vključuje VPN, protivirusno programsko opremo in nadzor temnega spleta
 • Na voljo je več kot 3200 strežnikov
 • Brskalniške aplikacije za Chrome in Firefox
 • 24/7 podpora strankam

Slabosti

 • Počasne hitrosti pri delovanju na usmerjevalniku

8. PrivadoVPN – najboljši brezplačni VPN na trgu

PrivadoVPN ima morda majhno floto strežnikov, a na splošno tisti, ki iščejo odličen brezplačen VPN, nad tem ne bodo razočarani.

Od odblokiranja vodilnih pretočnih storitev (vključno z Netflixom) do vzdrževanja doslednih hitrosti in enake ravni varnosti, kot bi jo imeli z velikani, kot sta ExpressVPN in NordVPN, ni presenetljivo, da PrivadoVPN povzroča valove v industriji VPN in se uvršča med prvih 5 na seznamih.

Večinoma 300+ strežnikov resda ni veliko, a ker ima PrivadoVPN lastne strežnike in jih upravlja, boste zagotovo našli stabilne povezave.

Samo z vašim e-poštnim naslovom boste imeli dostop do 12 strežnikov v 9 državah, plus 10 Gigabajtov podatkov na mesec in varnost, ki jo potrebujete za varno brskanje, pretakanje ali igranje iger, ne da bi pri tem obremenili vaš žep.

Če želite neomejeno pasovno širino, celoten seznam strežnikov in sredstva za pokrivanje do 10 naprav, se vam bo zdel tudi cenovni paket Premium konkurenčen.

Pravzaprav lahko s trenutnimi posebnimi ponudbami izberete PrivadoVPN za samo 2,50 USD/mesec z letnim paketom in prihranite neverjetnih 77 % pri naročnini – podobno kot pri brezplačnem načrtu lahko preizkusite vse, kar PrivadoVPN ponuja, tveganje- brezplačno polnih 30 dni!

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
300+ 63 Brezplačno 1 (brezplačno) 450-490 Mbps odličen 30 dni

Prednosti

 • Najbolj radodaren brezplačen načrt
 • Trdna strežniška distribucija
 • Neverjetna varnost
 • Ugodne naročnine Premium
 • Dokaj dosledna moč deblokiranja

Slabosti

 • Nizko število strežnikov
 • Vzpostavljanje povezave lahko traja nekaj časa

9. UltraVPN — hiter in neomejen VPN

Za uporabnike, ki dajejo prednost hitrosti povezave pred vsem ostalim, je UltraVPN eden najboljših VPN-jev, ki so danes na voljo. Ta VPN ponuja povprečno hitrost v ZDA 765 Mbps pri uporabi priljubljenega šifrirnega protokola Hydra.

To je dovolj hitro za igranje iger, pretakanje videoposnetkov, hudourništvo in drugo. Še bolje, UltraVPN se poveže v nekaj sekundah, tako da ni treba čakati, medtem ko VPN išče razpoložljiv hitri strežnik.

V primerjavi z nekaterimi drugimi najboljšimi VPN-ji na našem seznamu ima UltraVPN razmeroma omejen izbor strežnikov. Platforma se lahko poveže z več kot 100 strežniki v 14 državah, vendar to vključuje strežnike na vseh celinah.

Ena stvar, ki nam je bila še posebej všeč pri UltraVPN, je, da platforma ne omejuje, koliko hkratnih povezav lahko imate v svojih napravah. To pomeni, da vam ni treba skrbeti, da bi izklopili seje, da bi sprostili VPN za drugo napravo.

UltraVPN trenutno podpira naprave Windows, Mac, iOS in Android in menimo, da je eden najboljših VPN-jev za naprave Android in iPhone.

UltraVPN ponuja vrsto priročnih funkcij, vključno z blokiranjem zlonamerne programske opreme in oglasov ter možnostjo nemotenega preklapljanja strežnikov med sejo. Uporabniški vmesnik je preprost za uporabo, kar je še en plus za uporabnike, ki želijo čim hitreje in varneje priti na splet.

Cene za UltraVPN se začnejo pri 2,99 USD na mesec z 2-letnim načrtom. Vsi načrti vključujejo 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
100+ 14 Že od 2,99 $/mesec Neomejeno 210-765 Mbps E-pošta 30 dni

Prednosti

 • Izjemno visoke hitrosti povezave
 • Hitro se poveže s strežniki
 • Neomejene hkratne povezave
 • Vključeno blokiranje zlonamerne programske opreme in oglasov

Slabosti

 • Omejen izbor strežniških lokacij
 • Brez programske opreme za usmerjevalnike

10. ProtonVPN – varen VPN z velikimi hitrostmi in storitvijo Freemium

ProtonVPN je ponudnik VPN s sedežem v Švici, ki poudarja zasebnost nad vsem drugim. Platforma ima strogo politiko prepovedi beleženja in ohranja identiteto uporabnikov popolnoma anonimno, medtem ko brskajo po internetu.

Platforma prav tako ščiti podatke o lokacijah uporabnikov tako, da njihovo povezavo posreduje prek več strežnikov in vključuje stikalo za izklop, ki izklopi internetno povezljivost naprave, če se povezava VPN prekine.

Zahvaljujoč tej osredotočenosti na zasebnost in preprosti funkciji Tor over VPN je Proton VPN vredno obravnavati kot najboljši VPN za hudourništvo ali druge oblike deljenja med enakovrednimi.

Platforma ima tudi vgrajeno zaščito pred zlonamerno programsko opremo in blokator oglasov, ki zagotavlja, da je vaša spletna izkušnja kar se da poenostavljena – to je zelo varen VPN.

ProtonVPN je dovolj hiter za večino uporabnikov, vendar najvišje hitrosti dosežejo 670 Mbps. Torej ni najhitrejši VPN v našem pregledu. Pozitivna stran pa je, da ima platforma več kot 1700 strežnikov v 63 državah, ki zajemajo vse celine sveta.

Največja potencialna pomanjkljivost Proton VPN je njegova cena. Ta VPN se začne pri 4,99 USD na mesec. Vendar pa Proton VPN ponuja brezplačen VPN z 1 hkratno povezavo in dostopom do 100 strežnikov.

Ne vključuje vseh funkcij Proton VPN, vendar je eden najboljših brezplačnih VPN-jev, ki so danes na voljo.

Število serverjev Število držav Cena Največje število podprtih naprav Hitrost Pomoč strankam Garancija vračila denarja
1700+ 63 Že od 4,99 $/mesec 10 200-670 Mbps klepet v živo in e-pošta 30 dni

Prednosti

 • Stroga politika prepovedi beleženja
 • IP kill stikalo
 • Vgrajeno blokiranje zlonamerne programske opreme
 • Brezplačen VPN za 1 napravo

Slabosti

 • Drage cene
 • Zmerne hitrosti povezave

Primerjava najboljših ponudnikov VPN

Da bi vam olajšali primerjavo najboljših storitev VPN na trgu, smo v spodnji tabeli neposredno primerjali ključne podrobnosti vsake aplikacije VPN:

VPN Najceneje plačan načrt (cena podaljšanja) Brezplačni načrt? Garancija vračila denarja Podprte naprave
ExpressVPN 6,67 $/mesec (letno) Ne 30 dni Windows, Android, iOS, Mac, FireOS, Linux
Private Internet Access 2,03 $/mesec (3 leta) Ne 30 dni Windows, Mac, iOS, Android, Linux
Ivacy VPN 1 $/mesec (5 letni načrt) Ne 30 dni Windows, Mac, iOS, Android, Linux
CyberGhost VPN 1,70 $/mesec (3 letni plan) Ne 45 dni Mac, iOS, Android, TVs, Linux, Consoles
NordVPN 2,49 $/mesec (2 letni plan) Ne 30 dni Windows, Mac, Android, iOS, Linux
AtlasVPN 2,05 $/mesec (2 letni plan) Da 30 dni iOS, Windows, Mac, Android
Surfshark 1,79 $/mesec (2 leti) Ne 30 dni Windows, Mac, iOS, Android, Linux
PrivadoVPN 2,50 $/mesec (letno) Da 30 dni Windows, Android, Mac, iOS, FireTV, AndroidTV
UltraVPN 2,99 $/month (2 letni načrt) Ne 30 dni Windows, Mac, iOS, Android
ProtonVPN 4,99 $/mesec (2 letni načrt) Da 30 dni Windows, Mac, Android, iOS, Linux

Kaj je VPN?

VPN ali navidezno zasebno omrežje je storitev, ki posamezniku omogoča povezavo z internetom prek šifrirane povezave.

S šifriranjem povezave omrežja VPN morebitnim napadalcem otežijo ali onemogočijo dostop do podatkov, ki jih uporabnik prenaša naprej in nazaj po internetu.

To lahko vključuje datoteke, ki se prenašajo, občutljive osebne podatke, ki jih uporabnik vnese na spletno mesto, ali podrobnosti o napravi, ki jo posameznik uporablja za dostop do interneta.

VPN ponuja tudi zasebnost. Brez VPN-ja lahko spletna mesta uporabijo naslov IP obiskovalca, da določijo njegovo lokacijo, vrsto naprave, ki jo uporablja, in druge identifikacijske podatke.

Sledilci oglasov lahko sledijo posameznikom po internetu in spremljajo, katere strani uporabnik obišče. Z VPN je IP naslov uporabnika anonimiziran in ga je mogoče pogosto spreminjati, da se prepreči sledenje. Tako se lahko posamezniki anonimno premikajo po internetu.

Kako delujejo VPN-ji?

VPN delujejo tako, da preusmerijo uporabnikovo povezavo z internetom prek strežnika VPN, ki šifrira povezavo. Običajno, ko se povežete s spletnim mestom, gre vaša povezava od naprave do ponudnika internetnih storitev (ISP) do spletnega mesta.

Pri VPN gre povezava od ponudnika internetnih storitev do strežnika VPN in šele nato do ciljne spletne strani. Povezava vaše naprave s strežnikom VPN je šifrirana. Programska oprema VPN šifrira podatke iz vaše naprave, preden jih zapusti.

Nato se dešifrira na strežniku VPN in pošlje na spletno mesto. Podatki, ki prihajajo s spletnega mesta, so šifrirani na strežniku VPN in nato dešifrirani v uporabnikovi napravi s programsko opremo VPN.

Pomembno je, da ker se uporabnik povezuje s spletnim mestom prek strežnika VPN, se naslov IP uporabnikove naprave nikoli ne razkrije ciljnemu spletnemu mestu. To spletno mesto vidi samo naslov IP strežnika VPN.

Ker ta strežnik in njegov naslov IP uporablja veliko različnih posameznikov, je nemogoče, da spletna mesta ali sledilniki oglasov identificirajo katerega koli posameznega uporabnika.

Zakaj uporabljati VPN?

Se sprašujete, zakaj bi morali vsi imeti najboljšo storitev VPN leta 2023? Najboljši VPN ponujajo vrsto prednosti za varnost, zasebnost in spletno izkušnjo.

Varovanje občutljivih podatkov

Brez VPN je nemogoče, da bi bil posameznik prepričan, da nihče ne nadzira ali posega v njegovo internetno povezavo.

Hekerji bi lahko ukradli občutljive podatke iz nezaščitenih povezav in celo preusmerili uporabnikovo povezavo, da bi jih usmerili proti lažnemu ali zlonamernemu spletnemu mestu.

To tveganje je še posebej prisotno pri uporabi javnih omrežij WiFi, saj lahko usmerjevalnike vdrejo, ne da bi se drugi uporabniki tega zavedali. VPN šifrira uporabnikovo povezavo in preprečuje, da bi kdo posegel vanjo.

To pomeni, da lahko uporabniki varno brskajo in vedo, da lahko vse podatke, ki jih posredujejo ali prejmejo, vidijo le oni.

Ohranjanje anonimnosti na spletu

Druga prednost uporabe VPN je, da posameznikom ponuja zasebnost med brskanjem po internetu. Običajno je posameznika na spletu mogoče identificirati po naslovu IP. To je edinstven naslov, dodeljen vsaki internetni povezavi in napravi.

Tako lahko vsako spletno mesto, ki pozna uporabnikov naslov IP, sledi uporabniku po internetu in spremlja, katere strani obišče. Identifikacijski naslov IP se lahko uporablja ne samo za oglase, ampak tudi za spletno nadlegovanje ali celo vdiranje.

VPN prikrije uporabnikov naslov IP in ga nadomesti z naslovom IP strežnika VPN, na katerega je povezan.

Ta strežnik VPN lahko kadar koli uporablja na stotine ali celo na tisoče različnih posameznikov, zato je za sledilce ali hekerje praktično nemogoče identificirati katerega koli posameznika.

Poleg tega nekateri najboljši VPN uporabnikom omogočajo, da spremenijo svoj naslov IP, še preden se povežejo s strežnikom VPN.

To doda dodatno plast konvolucije uporabnikovemu naslovu IP in zlonamernemu akterju še težje določi njegovo identiteto.

Zasebno brskanje

Druga prednost uporabe najboljše storitve VPN leta 2023 je, da posameznikovo zgodovino brskanja ohranja zasebno. Z najboljšo aplikacijo VPN tudi uporabnikov internetni ponudnik ne bo mogel videti, katera spletna mesta je obiskal.

To je eden od glavnih razlogov, da se VPN-ji pogosto uporabljajo za hudourništvo. Najboljši VPN-ji za tor ponujajo tudi lastne stroge pravilnike o prepovedi beleženja.

Ker ne sledijo dejavnostim uporabnikov, teh platform nobena vladna agencija ne more prisiliti, da posredujejo uporabnikovo zgodovino brskanja ali hudourništva.

Premikanje po geoograjah

Najboljši VPN-ji za leto 2023 lahko posameznikom pomagajo tudi pri obhodu geografskih omej, kot so tiste, ki jih pogosto uporabljajo storitve pretakanja.

Za vse, ki so kdaj obiskali Netflix samo zato, da so jim povedali, da določena oddaja ni na voljo v njihovi regiji, bo ta prednost VPN-jev še posebej uporabna.

Zaobidite mednarodno cenzuro in nacionalne požarne zidove z VPN

VPN-ji lahko preskočijo geomeje, tako da se spletnemu mestu zdi, kot da se posameznik prijavlja iz druge države, kot je tista, v kateri se dejansko nahaja. Recimo, da je uporabnik v ZDA, vendar se poveže s strežnikom VPN v Nemčija.

Netflixu ali drugemu spletnemu mestu za pretakanje bo zahteva za dostop do oddaje videti, kot da prihaja z naslova IP v Nemčiji – ne v ZDA. Tako bo uporabnik imel dostop do nemške različice spletnega mesta.

Iz tega razloga najboljši VPN običajno ponujajo strežnike v desetinah držav. ExpressVPN in NordVPN imata na primer strežnike po vsem svetu. Celo nekateri najboljši brezplačni VPN-ji ponujajo dostop do strežnikov le v nekaj državah.

Izogibanje oglasom in cenam, ki temeljijo na sledenju

VPN uporabnikom omogočajo tudi, da preprečijo oglase, ki temeljijo na sledenju, in spremenljive cene.

Na primer, če uporabnik išče let, a ga nato ne kupi, se lahko pozneje vrne in ugotovi, da se je cena leta zvišala, ker letalska družba ve, da jih je že zanimal.

Z VPN je uporabnik anonimen. Tako letalska družba ne bo vedela, da si je let že enkrat ogledala, in prejela bo isto ceno vsakič, ko bo iskala ta let.

Kaj je najhitrejši VPN?

Ni vsak VPN enak v smislu hitrosti – poleg tega obstajajo dejavniki, kot so vaš šifrirni protokol, oddaljenost strežnika od vaše fizične lokacije in kako obremenjeni so strežniki (to je na splošno težava, da brezplačna VPN z izkušnje z majhno floto strežnikov.

Glede na to smo preizkusili naših 17 najboljših VPN-jev in spodaj navedli njihove povprečne razpone hitrosti v ZDA, da vam pomagamo najti najboljši hitri VPN za vas:

VPN Razpon hitrosti povezave
ExpressVPN 375-430Mbps
Private Internet Access 70-320Mbps
Ivacy VPN 150-250Mbps
CyberGhost VPN 145-850Mbps
NordVPN 220-760Mbps
AtlasVPN 100-680Mbps
PrivadoVPN 450-490Mbps
UltraVPN 210-765Mbps
ProtonVPN 200-670Mbps

Ne pozabite, da hitrost ni vse, ko primerjate najboljše VPN-je. Posamezniki lahko ugotovijo, da ena storitev ponuja višje hitrosti v državi, kjer potrebujejo strežnike.

Poleg tega, ko je hitrost VPN višja od dovoljene hitrosti povezave ponudnika internetnih storitev, dodatna hitrost strežnika VPN verjetno ne bo pomembna.

Ali so VPN-ji varni?

Ko izbirate najboljšo storitev VPN, je bistveno, da poiščete ponudnika VPN, ki ima dobro varnostno evidenco. To je zato, ker če je strežnik VPN ogrožen, so lahko ogrožene tudi vse povezave, ki potekajo prek tega strežnika.

Zato imajo najvarnejši VPN-ji vzpostavljene celovite omrežne varnostne protokole. Poleg tega se mnogi ponudniki VPN podvržejo neodvisnim revizijam svojih omrežij.

Te revizije lahko odkrijejo varnostne napake, preden postanejo težave, in zagotovijo uporabnikom brezskrbnost, da je omrežje VPN tako varno, kot trdi ponudnik.

Druga stvar, ki je skupna najvarnejšim VPN-jem, je, da ne beležijo dejavnosti uporabnikov. To pomeni, da ni zapisov o tem, katera spletna mesta je uporabnik obiskal ali kako se je premikal po internetu.

Tudi če bi vlada ali heker želel pridobiti te informacije, preprosto ne obstajajo v VPN-jih s strogimi politikami prepovedi beleženja.

Najboljši brezplačni VPN-ji v primerjavi s plačljivimi VPN-ji

Tako brezplačni kot plačljivi VPN ponujajo šifrirane povezave in spletno zasebnost. Vendar pa obstaja nekaj velikih razlik med najboljšim brezplačnim VPN in najbolje plačanim VPN v smislu njihove uporabe.

Najboljši brezplačni VPN-ji so pogosto zmanjšane različice plačljivih platform. Pogosto imajo omejeno pasovno širino in hitrost povezave, zato so primernejši za varno brskanje po spletu kot za pretakanje ali hudourništvo.

Poleg tega je brezplačno VPN pogosto mogoče uporabljati le v eni napravi in ne v 5 ali več napravah. Številni brezplačni VPN-ji prav tako omogočajo dostop le do omejenega števila strežnikov – recimo 5 ali manj, in samo v ZDA in Evropi.

To bi lahko bilo problematično za uporabnike, ki želijo uporabiti brezplačen VPN, da bi obšli geofence. Pomembno je, da niso vsi brezplačni VPN-ji zakoniti. Nekateri brezplačni VPN-ji beležijo uporabniške podatke, kar sploh izniči prednosti uporabe VPN-ja glede zasebnosti.

Drugi ponujajo strežnike, ki niso bili posodobljeni in so lahko dovzetni za vdore. Za uporabnike, ki se odločijo za uporabo brezplačnega VPN-ja, je pomembno zagotoviti, da je platforma varna.

Naše glavno priporočilo je nedvomno PrivadoVPN ali testiranje Premium VPN-jev z njihovimi garancijami za vračilo denarja.

Ali so VPN zakoniti?

V večini držav po svetu so VPN popolnoma zakoniti. Tako je pri nas, v ZDA, Kanadi, Evropi in večini Južne Amerike, Afrike in Azije. Vendar pa je v nekaterih državah uporaba VPN bolj zapletena.

Na Kitajskem, v Rusiji in Turčiji je na primer posameznikom dovoljena uporaba samo VPN-jev, ki jih je odobrila vlada – vsi ponudniki, ki so se znašli na našem seznamu najboljših storitev VPN leta 2023, so prepovedani.

Seveda ti VPN-ji, ki jih je odobrila vlada, vladi omogočajo sledenje dejavnosti brskanja uporabnikov.

Države, kot so Irak, Severna Koreja in Turkmenistan, so v celoti prepovedale VPN. Vedno raziščite, kaj je dovoljeno, preden vklopite VPN v tuji državi, še posebej, ker se lahko pravila o VPN-jih pogosto spreminjajo.

Kako uporabljati najboljše storitve VPN?

Ste pripravljeni začeti z najboljšo storitvijo VPN leta 2023? Uporabnikom bomo predstavili, kako začeti uporabljati ExpressVPN, našo najboljšo izbiro za brskanje, pretakanje, hudourništvo in drugo.

1. korak: Prijavite se za ExpressVPN

Pojdite na spletno mesto ExpressVPN in kliknite »Začnite«, da se prijavite. Izberite svoj načrt. Nato vnesite e-poštni naslov in plačajte paket.

2. korak: Prenesite in namestite ExpressVPN

Nato prenesite in namestite aplikacijo ExpressVPN v svojo napravo. ExpressVPN ponuja aplikacije za naprave Windows, Mac, iOS in Android, če naštejemo le nekatere. Aplikacijo lahko prenesete neposredno s spletnega mesta ali iz trgovine z aplikacijami vaše naprave.

3. korak: Povežite se s strežnikom

Odprite aplikacijo ExpressVPN, poiščite strežnik, s katerim se želite povezati, in kliknite »poveži«. Nastavitve šifriranja lahko spremenite za bolj gladko in varnejšo povezavo.

Zdaj, ko ste povezani, lahko pretakate svoje najljubše filme in dostopate do vsebin z vsega sveta, vse v popolni zasebnosti in s popolno varnostjo.

Zaključek – Katere so najboljše storitve VPN v tem letu?

Najboljše storitve VPN posameznikom omogočajo varno, zanesljivo in zasebno brskanje po spletu. VPN so ključnega pomena za zaščito občutljivih informacij, pretakanje televizije in filmov iz drugih držav ter preprečevanje spletnega sledenja.

Ste pripravljeni na najboljšo aplikacijo VPN še danes? ExpressVPN ponuja visoke hitrosti povezave, strežnike v številnih državah in aplikacije za široko paleto naprav. Pojdite na ExpressVPN, da se prijavite še danes in začnete varneje brskati po spletu.

Najpogostejša vprašanja in odgovori

Kaj je VPN?

Kaj počne VPN?

Kako dobim VPN?

Kateri VPN je najbolj zaupanja vreden?

Kateri je najboljši brezplačni VPN?

Kateri VPN je najboljši za hiter internet?

Kateri VPN-ji delujejo z Netflixom?