SpaceX

A Starship/Super Heavy jármű harmadik integrált tesztrepülése március 14-én startol – közölte a SpaceX űrkutatási vállalat. A repülés alatt többek között tesztelik a hajtóműveket és a teherrekesz működését is.

Elon Musk cége a március 6-ai bejelentéskor hozzátette, hogy a 14-ei időpont a hatósági jóváhagyások függvénye. Az USA Szövetségi Légügyi Hivatal tisztviselői – akik február 26-án lezárták a második repülés vizsgálatát – a múlt hónapban azt mondták, hogy várhatóan időben elkészül a frissített engedély, amely a március közepi indítást támogatja.

Sorsdöntő lehet a harmadik repülés

A harmadik tesztrepülés az első kettőtől eltérő profilt követ: a Starship/Super Heavy majdnem egy egész űrpályát megkerül, mielőtt újra visszatér, és 90 perccel a felszállás után a SpaceX dél-texasi Starbase komplexumából indulva Hawaii közelében landol.

Az első két tesztrepülés nem járt sikerrel. Az első Starship/Super Heavy jármű 2023 áprilisában, néhány perccel a felszállás után megsemmisült. 2023 novemberében pedig a második űrhajó több egysége is meghibásodott: a Super Heavy hordozórakéta, és a Starship felső fokozata sem működött rendesen.

A most következő, harmadik repülés profilja szerint az Indiai-óceánba való lezuhanás közel 65 perccel a felszállás után következik be – írja a spacenews.com.

A hajtóművek és a teherrekesz működését is vizsgálják

“Ez az új repülési útvonal lehetővé teszi számunkra, hogy új technikákat próbáljunk ki, mint például az űrben történő hajtómű-égetést, miközben maximalizáljuk a közbiztonságot”

– közölte a vállalat.

A SpaceX eddig még nem próbálkozott a Raptor hajtóművének űrben történő beindításával.

A küldetéshez hozzáadott másik repülés közbeni teszt a teherrekesz ajtajának nyitása és zárása, amelyet a Starlink műholdakat telepítő jövőbeli indításokhoz használnának.

Fotó: Free Press Journal

Tesztek a holdraszálláshoz

Elon Musk cége a március 6-ai sajtótájékoztatón azt is közölte, hogy a repülés során üzemanyag-átadási tesztet is végeznek majd a Starshipen belül egyik tartályból a másikba. Ez a teszt – amelyet maga a NASA is erősen támogat – egy lépés a jövőbeli tesztek felé: ezek során az egyik Starship jármű metán és folyékony oxigén hajtóanyagokat fog átadni egy másik Starshipnek a Föld körüli pályán.

Ez a képesség elengedhetetlen ahhoz, hogy a Starshipet a NASA Human Landing System (HLS) programjának holdi leszállóegységeként lehessen használni.

Az egyik Starship üzemanyag-raktárként szolgálna az alacsony Föld körüli pályán, amelyet a “tanker” Starshipek későbbi repülései töltenének fel. A holdraszálló Starship űrhajót ezután indítanák, majd az üzemanyag-raktárt elérve feltöltődne, és innen indulna tovább a Holdra.

A SpaceX egyik tisztviselője januárban azt mondta, hogy egyetlen HLS-misszióhoz “körülbelül 10” üzemanyag-utántöltő repülésre lenne szükség.

A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

  • A 10+ legjobb kriptovaluta, amit 1 dollár alatt megvehetsz
  • A B2C által kiválogatott legjobb kriptók
  • Listázott vagy előértékesítés alatt álló érmék

Feszültség a Starship-fejlesztés üteme körül

A Straship-fejlesztés üteme a NASA köreiben is feszültséget okozott. Ugyanis Elon Musk Spacex-je támogatja a most már legkorábban 2026 szeptemberére tervezett Artemis-programot. A NASA űrprogramjának célja az “első nő és a következő férfi” eljuttatása a Holdra.

“Természetesen ez abszolút aggaszt, mert többször is szükségünk van rájuk”

– nyilatkozta a Starship első két tesztrepüléséről Jim Free, a NASA igazgatóhelyettese és az Artemis-program vezetője a CBS News “60 Minutes” című műsorában március 3-án.

Free hozzátette azonban, hogy még mindig hisz a holdraszállás jelenlegi ütemtervében, pedig nemrég értesült arról a januári interjúról, amelyben Elon Musk azt mondta, hogy az emberes leszállás a Holdra “kevesebb mint öt éven belül” megtörténhet, ami akár két év késedelmet is jelenthet.

“Az én meglátásom szerint a SpaceX-szel olyan szerződésünk van, amely szerint 2026 végén indítják el a legénységünket” – közölte a NASA igazgatóhelyettese.

A NASA repülésbiztonsági tanácsadó testülete, amely januárban közzétett éves jelentésében kiemelte az Artemis 3 küldetés bonyolultságát, a február 28-i nyilvános ülésén azt mondta, hogy jó az együttműködés a NASA és a SpaceX között a Starship HLS-változatán.

“Amit ezúttal a csapattól hallottunk, az az volt, hogy a Starship repülési tesztjei során rengeteget tanulnak… Ahogy fejlődünk, a SpaceX és a NASA csapatai között egyre jobb a viszony” – oldotta a feszültséget William Bray, a testület egyik tagja.

Ez is érdekelhet:

Az egyik legjobb tőzsdei platform

Értékelésünk

etoro mini logo
  • A SEC és a FINRA által szabályozott
  • Több mint 70 kriptovaluta, részvény, árucikkek és indexek
  • 0% jutalék
  • Elérhető számítógépről és mobilról is
  • Alkalmazás iOS és Androidos készülékekre
etoro mini logo
A lakossági befektetők 77%-a veszít pénzt, amikor CFD-kel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Meg kell fontolnod, hogy megengedheted-e magadnak a pénzvesztés magas kockázatát.