Sokan saját vállalkozás indítását fontolgatják, egyedi ötleteik és törekvéseik által vezérelve. Ha te is azok közé az emberek közé tartozol, aki tippeket keres arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet egy sikeres vállalkozást irányítani, akkor ez az írás neked szól. Ez a startupoknak szóló útmutató talán az a motiváció, amire szükséged van, hogy belevágj!

A különféle iparágakban tapasztalható éles verseny ellenére a kisvállalkozások alkotják a legtöbb vállalkozást az Egyesült Államokban. 2022-ben 33,2 millió kisvállalkozás működött az országban, ami az összes amerikai vállalkozás 99,9%-át tette ki az SBA adatai szerint.

2021-ben a kisvállalkozások gombaként kezdtek el szaporodni, amikor az amerikaiak 5,4 millió új vállalkozás elindítására nyújtottak be kérelmet. Ez a szám több mint 20%-kal meghaladta az addigi rekordokat, és több mint kétharmadával lépte túl az évi 3,2 millió új üzleti alkalmazás éves átlagát a járvány kezdetét megelőző öt évben.

Ha azt szeretnéd, hogy induló vállalkozásod egyedülálló legyen és hogy kitűnj az új vállalkozások tömegéből, akkor olvass tovább. Ez az írás segítséget nyújthat számodra, hogy páratlan sikereket érj el ebben a dinamikus környezetben.

Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk, hogy mi szükséges egy kisvállalkozás zökkenőmentes és sikeres működéséhez.

A kisvállalkozások idővonala

startup evergreen aug1

Tagadhatatlan, hogy egy vállalkozás indítása kihívásokkal jár. Lássuk, hogy mit mutatnak az Amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal közelmúltban közzétett adatai:

 • A kisvállalkozások 20%-a rendkívül magabiztos az első évben.
 • 30%-a túléli a második évet.
 • 50%-a sikeres öt éven keresztül.

A kisvállalkozások tulajdonosainak 70%-a évtizedekig megállja a helyét. Tehát elszántsággal és kitartással a vállalkozásod virágozhat és sikerre viheted.

1. Vágj bele!

A vállalkozás megkezdésének megfelelő időpontja számos tényezőtől függ. A termék vagy szolgáltatás iránti piaci kereslet, a rendelkezésre álló erőforrások és egy jól meghatározott üzleti terv mind kulcsa lehet a sikernek. Nincs mindenkire érvényes válasz, de általában akkor a legjobb vállalkozást indítani, miután alaposan feltárod a piaci szükségleteket, érvényesíted az üzleti ötletet és ha biztos vagy abban, hogy képes vagy végrehajtani terveidet.

Tehát melyek azok a kulcsfontosságú tényezők, amelyeket figyelembe kell venni egy vállalkozás indításakor?

Piackutatás

 • Ismerd meg a célközönséged és az emberek igényeit.
 • Elemezd a versenytársaidat és azonosítsd be a piaci hiányosságokat.
 • Bizonyosodj meg arról, hogy valóban van kereslet arra a termékre vagy szolgáltatásra, amit te kínálsz.

Üzleti terv

 • Készíts egy átfogó üzleti tervet, amely felvázolja céljaidat, stratégiáidat és a pénzügyi előrejelzéseket.
 • Határozd meg az üzleti struktúrádat (egyéni vállalkozó, partnerség, KFT stb.).
 • Marketing- és értékesítési stratégiák az ügyfelek bevonzására.

Finanszírozás

 • Tudd, hogy mekkora összegre lesz szükséged a vállalkozás elindításához és működtetéséhez.
 • Finanszírozási lehetőségek: például személyes megtakarítások, kölcsönök, befektetők vagy közösségi finanszírozás.
 • Hozz létre egy külön üzleti bankszámlát.

Jogi és szabályozási megfelelőség

 • Regisztráld vállalkozásod a megfelelő kormányzati hatóságoknál.
 • Szerezd be az iparághoz szükséges licenszeket, engedélyeket és tanúsítványokat.
 • Tartsd be az adózási és munkaügyi törvényeket.

Csapat és műveletek

 • Vállalkozásod támogatásához alkalmazd a megfelelő személyzetet a megfelelő készségekkel és szakértelemmel.
 • Hatékony működési folyamatok és munkafolyamatok létrehozása.
 • Fektess be a szükséges berendezésekbe, technológiába és infrastruktúrába.

Ne feledd, hogy minden vállalkozás egyedi, ezért előfordulhat, hogy ezeket a kulcsfontosságú tényezőket igazítani kell az adott iparághoz és üzleti modellhez. Ez jelentősen növelheti a sikeres vállalkozásindítás és a hosszú távú növekedés esélyeit.

2. A vállalkozás vezetésének művészete

startup evergreen aug2

 • Kisvállalkozást vagy startupot vezetni nehezebb, mint beindítani. Elengedhetetlen annak felismerése, hogy nincs egyetlen helyes módszer az ilyen vállalkozások kezelésére. A siker azon múlik, hogy tudod, hogy mik a vállalkozásod igényei.
 • A mai gyorsan változó piacon előfordulhat, hogy ami öt évvel ezelőtt működött a vállalkozásoknál, mára már nem hatékony. Az innováció és a kreativitás napjainkban nagyon fontos. A sikerhez elengedhetetlen, hogy kitűnj a tömegből.
 • Amikor egy sikeres vállalkozáson dolgozol, Steve Jobs, az Apple Inc. társalapítója inspiráló figura lehet számodra. „Meg vagyok győződve arról, hogy a sikeres vállalkozókat a nem sikeres vállalkozóktól körülbelül a fele a puszta kitartás választja el” – mondta.
 • Az egyik gyakori probléma, amellyel a vállalkozók szembesülnek kisvállalkozás vagy induló vállalkozás működtetése során, a pénzügyi források. Ha a startup elindítását tervezed, akkor erre fel kell készülnöd!
 • Érdemes pénzt költeni termékfejlesztésre, piackutatásra, marketingre, weboldal elkészítésére stb..
 • Felszerelés és technológia.
 • Lehetőleg kerüld el a bizonyítatlan ötleteket, a luxus irodákat, drága üzleti utakat stb..

Vegyük például a VO2 Sportsweart, egy angol startupot, amely annak ellenére, hogy a harmadik évben 250 000 GBP-t termelt, a folyamatos pénzbeáramlás hiánya miatt megbukott, és végül le kellett húzniuk a rolót.

A jogi folyamatok elégtelen tervezése is végzetet jelenthet egy vállalkozás számára, amely jelentős kihívásokhoz, jogi problémákhoz és végül kudarchoz vezethet. A Theranos, az egykor kiemelkedő 9 milliárd dollár értékű startup a vérvizsgálat forradalmasítását tűzte ki célul, de a csalárd követelések és a pontatlan technológia miatt összeomlott. A bukás jogi következményekkel is járt és a cég minden hitelességét elvesztette.

Az ilyen kudarcba fulladt vállalkozások jó példák lehetnek arra, hogy mit ne kövessünk el kezdő vállalkozásként.

3. A technológia szerepe

Elgondolkodtál már azon, hogy milyen technológiai megoldásokat vehetsz igénybe induló vagy kisvállalkozásod esetében? A technológia integrálása a kisvállalkozásokba a siker kulcsfontosságú tényezője lehet. Például egyszerűsítheti a műveleteket, javíthatja az ügyfélélményt és előmozdíthatja a növekedést.

startup evergreen aug3

Azáltal, hogy naprakész vagy a legújabb technológiai fejlesztésekből, valamint megfelelő eszközöket és szoftvereket alkalmazol, könnyedén boldogulhatsz a mai versenykörnyezetben és sikeres lehetsz.

Először érdemes olyan területeken használod a technológiát, ahol az már előzőleg bizonyított. Például számlák generálása vagy a termelékenység nyomon követése. Az egyszerű mobilalkalmazások is évente 725 millió munkaórát takaríthatnak meg a kisvállalkozások alkalmazottai számára.

A technológia átvétele kulcsfontosságú a marketingstratégiákban, ezért a kisvállalkozások és a startupok számára ez lehet a siker egyik kulcsa.

Digitális potenciál a kisvállalkozások számára

Az erőteljes digitális jelenlét, például a felhasználóbarát webhely és az aktív közösségi média profilok kiterjesztheti az elérést és szélesebb közönséget vonzhat be. Az utóbbi pár évben a közösségi oldalak használata az egekbe szökött a kisvállalkozások körében!

A 2022-es adatok azt mutatják, hogy az amerikai vállalkozások 92%-a jelenleg aktív a közösségi médiában, ami figyelemreméltó ugrás a 2020-as 86%-hoz képest. Ezek a platformok az üzleti stratégiáik szerves részévé válta, segítve a vállalkozókat az ügyfelekkel való kapcsolatteremtésben.

A weboldalak természetüknél fogva mindig elérhetők, felpörgetik az üzletet és lenyűgözik a potenciális ügyfeleket.

A kisvállalkozások hozzávetőlegesen 71%-a rendelkezik online jelenléttel és weboldallal. A holnap hiánya megfoszthat attól, hogy vállalkozásod maradandó benyomást keltsen a potenciális ügyfelekben, ami esetleg hátráltatja növekedésüket és az elérhetőséget a digitális piacon.

Az utóbbi pár évben a kis- és középvállalkozások 72%-a bővítette online jelenlétét, ami a fogyasztói magatartás megváltozását mutatja. A digitális eszközök alkalmazása lehetővé tette a vállalkozások számára, hogy alkalmazkodjanak, fejlődjenek és hogy egy szélesebb ügyfélbázist érjenek el. A digitális megoldások kulcsfontosságúak a kisvállalkozások számára a hatékonyság, a versenyképesség és a hosszú távú fenntarthatóság növelése érdekében.

CRM szoftver kisvállalkozások számára

A CRM (Customer Relationship Management) rendszerek előtt a kisvállalkozások ügyfélkapcsolatainak kezelése az egész irodában ragasztott cetliket, kaotikus táblázatokat jelentett. A CRM-mel olyan, mintha egy szupererővel rendelkeznél. Minden rendezetten van megszervezve és az ügyféladatok kéznél vannak, így több ideje marad a vállalkozás fejlesztésére összpontosítani.

A Salesforce kutatása szerint a CRM-szoftverek körülbelül 29%-kal növelhetik az eladásokat, akár 32%-kal javíthatják az értékesítési előrejelzések pontosságát és lenyűgöző 39%-kal javíthatják az értékesítési termelékenységet.

A CRM-szoftver bevezetése segíthet az ügyfelek interakcióinak hatékony kezelésében, elősegítve a jobb kommunikációt és a személyre szabott szolgáltatásokat. Ez azért is létfontosságú a kisvállalkozások számára, mivel ez javítja az ügyfelekkel való interakciót, az ügyfélszolgálatot, ésszerűsíti az értékesítési folyamatokat és automatizálja a feladatokat. Ezenkívül a CRM szoftver elősegíti az üzleti növekedést, biztosítja az adatbiztonságot, továbbá lehetővé teszi a teljesítmény nyomon követését és elemzését.

A Nucleus ROI CRM esettanulmányai feltárták, hogy az átlagos hozam 5,60 dollárról 8,71 dollárra nőtt 2011 óta minden elköltött dollár után. Ez pedig valóban kifizetődő befektetést jelent.

A vezető CRM-cégek közé tartozik a Salesforce, a HubSpot CRM, a Microsoft Dynamics 365, a Zoho CRM és a Pipedrive.

Itt elolvashatod a legjobb CRM-szofverekről szóló útmutatónkat.

A felhő előnyeinek kiaknázása

A felhőalapú megoldások alkalmazása megkönnyítheti a távmunkát és biztosíthatja az adatbiztonságot. Az adatelemző eszközök értékes betekintést nyújthatnak az ügyfelek viselkedésébe is, segítve a megalapozott döntések meghozatalát és a marketingstratégiák optimalizálását.

2026-ra várhatóan a szervezetek 75%-a olyan digitális átalakítási stratégiát fogad el, amelynek középpontjában a felhő technológia áll.

A kis- és középvállalkozások használhatják a felhőt az adatok biztonságos tárolására és mentésére, felhőalapú SaaS-alkalmazásokat alkalmazhatnak különféle üzleti igényekhez és felhőalapú együttműködési eszközöket használhatnak a zökkenőmentes kommunikációhoz. A felhő skálázhatósága és rugalmassága lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy számítástechnológiai erőforrásaikat az üzleti követelményeknek megfelelően állítsák be.

Ezenkívül a webhelyek felhőalapú tárhelyszolgáltatása, a mobil hozzáférés, az adatelemzés és a katasztrófa-helyreállítási megoldások további lehetőséget adnak a kis- és középvállalkozásoknak üzleti folyamataik optimalizálására, költségeik csökkentésére és versenyképesség megőrzésére.

Az Amazon, a Microsoft és a Google az iparág legjelentősebb felhőszolgáltatói közé tartoznak, amelyek robusztus és élvonalbeli megoldásaikról híresek, amelyek világszerte sokféle vállalkozás és szervezetet segítenek.

E-kereskedelem az induló vállalkozások sikeréért

Az e-kereskedelmi üzlet létrehozása hatékony eszközt ad a kisvállalkozások és az induló vállalkozások számára, hogy boldoguljanak a digitális környezetben, növelve a piac elérését, az eladásokat és egy erős online jelenlétet. Az e-kereskedelem előnyeinek kihasználása lényegében lehetővé teszi a kisebb vállalkozások számára, hogy versenybe szálljanak nagyobb versenytársakkal, illetve szilárd alapot teremthet a hosszú távú sikerhez.

A digitális vásárlás forradalma nem mutatja a lassulás jeleit! A Kereskedelmi Minisztérium Census Bureau jelentése szerint az Egyesült Államok kiskereskedelmi e-kereskedelmi értékesítése 2023 első negyedévében elérte a 272,6 milliárd dollárt.

A Global Payments felmérése szerint 2023-ban a vállalkozások 52%-a tervezi a közösségi hálózatokon keresztül történő értékesítést. A közösségi média platformok folyamatosan bővítik a márkák lehetőségeit a kereskedelem közvetlen ösztönzésére.

Az olyan platformok, mint a Facebook Shop, az Instagram Shopping, a Pinterest Shopping és a TikTokShop lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy bemutassák termékeiket és szolgáltatásaikat a közönségnek. Ez lehetővé teszi azt is, hogy a vállalkozások kihasználják az ügyfelek spontán vásárlási késztetéseit.

Például a Barbour, egy jól bevált felsőruházat-gyártó az Instagram Shopping szolgáltatást választotta, hogy megszólítsa közönségét és hogy egyszerűsítse a vásárlói élményt. Az Instagram Shopping bevezetése óta a vállalat jelentős forgalomnövekedést tapasztalt. 42%-kal nőtt az Instagramról származó eladások száma és 98%-kal nőtt a platformról érkező webhelyforgalom.

Az e-mail marketing technológia jelentősége

startup evergreen aug4

A korlátozott marketing költségvetésű kis- és középvállalkozások számára az e-mail marketing hatékony módot biztosít a közönség elérésére és az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolatteremtésre. A személyre szabott tartalommal erősebb márkahűséget és kapcsolatokat építhetsz ki és ápolhatsz.

Az e-mail marketing tagadhatatlanul az egyik legnagyobb értékesítési hajtóerő. Az amerikai fogyasztók 55%-át készteti vásárlásra. Az e-mail marketinges kommunikáció változást jelenthet azoknak a vállalkozásoknak, amelyek növelni szeretnék eladásaikat és közvetlenül szeretnének kapcsolatba lépni ügyfeleikkel.

A vállalkozások naprakészen tarthatják ügyfeleiket, emlékeztetve őket az új termékekre, promóciókra vagy közelgő eseményekre. Az e-mail kampányok teljesítményének nyomon követése és elemzése lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára, hogy értékes betekintést nyerjenek az ügyfelek viselkedésébe, preferenciáiba és elkötelezettségébe, megkönnyítve az adatvezérelt döntéshozatalt a hatékonyabb marketingstratégiák érdekében.

Sokoldalú és méretezhető eszközként az e-mail marketing lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára, hogy versenyezzenek a nagyobb vállalkozásokkal, maximalizálják befektetéseik megtérülését és hogy jelentős növekedést érjenek el a digitális korban.

Számos remek e-mail marketing szoftver opció áll rendelkezésre, köztük olyan nagy nevek, mint a Mailchimp, a Zoho Campaigns, a Drip, az Omnisend, az ActiveCampaign és a Moosend.

Projektmenedzsment szoftver a kisvállalkozások számára

A projektmenedzsment szoftver elengedhetetlen az induló és kisvállalkozások számára. Ez többek között javítja a szervezettséget és a hatékonyságot azáltal, hogy minden projekttel kapcsolatos információt, feladatot és idővonalat egy helyen központosít, lehetővé téve a csapatok számára, hogy zökkenőmentesen együttműködjenek.

Ezenkívül megkönnyíti a hatékony kommunikációt a csapattagok, az ügyfelek és az érdekelt felek között stb..

A Monday.com felmérése szerint a munkaerő 54%-a véli úgy, hogy a feladat automatizálási eszközök beépítése javítaná a termelékenységet és a munka hatékonyságát, amivel több mint 5 óra munkaidőt takaríthatnának meg.

Ezenkívül a válaszadók 24%-a az időigényes és fárasztó adatbevitelt jelölte meg munkája elsődleges időigényes aspektusaként. 70%-uk fejezte ki azon szándékát, hogy automatizálási eszközöket használjon a rutin és ismétlődő feladatokhoz.

Felismerve a technológia jelentős hatását az induló vagy kisvállalkozásra, mindenképpen legyél óvatos a költségvetés elosztása során. Csakis olyan technológiába fektess be, amely valóban hozzájárul vállalkozásod fenntarthatóságához és növekedéséhez anélkül, hogy felesleges kiadásokra költenél.

4. A személyzet

Körülbelül 61,7 millió kisvállalkozás rendelkezik alkalmazottal, amely a teljes amerikai munkaerő 46,4%-át teszi ki. A személyzet szakértelme kulcsfontosságú az innováció előmozdításában, a műveletek egyszerűsítésében és a kivételes termékek vagy szolgáltatások nyújtásában.

Egy tehetséges alkalmazottakból álló csapat felállítása rendkívül fontos, mivel az induló vagy a kisvállalkozás sikere a munkaerő minőségén múlik. A technológia kihasználásától a vásárlói hűség előmozdításáig minden a csapat készségétől és képességétől függ.

Ki a megfelelő alkalmazott?

Előfordulhat, hogy nincs szükséged egy házon belüli csapatra, és ebben az esetben érdemes lehet megfontolnod a távmunkaerőt. Például szabadúszókat vagy olyan alkalmazottakat, akik szerződéses alapon dolgoznak neked.

Az alkalmazottak fontosak a vállalkozásod számára, de bizonyosodj meg róla, hogy bölcs döntést hozol, amikor felveszed őket.

startup evergreen aug5

Amit érdemes figyelembe venned:

 • Határozd meg a szerepkör követelményeit és készíts vonzó munkaköri leírásokat.
 • Használj több platformot a jelöltek eléréséhez és kínálj versenyképes fizetést.
 • Összpontosíts olyan jelöltek megtalálására, akik megfelelnek vállalatod értékeinek és kultúrájának.
 • Barátságos felvételi folyamat biztosítása az új alkalmazottak számára.
 • Pozitív munkakörnyezet teremtése és lehetőség szakmai fejlődésre.

A munkavállalók boldogságának és munkával való elégedettségének fő mozgatórugóiról készült felmérés szerint a munkavállalók elégedetlenségéhez leginkább hozzájáruló tényező a megbecsületlenség érzése.

Ennek érdekében a kisvállalkozásoknak előnyben kell részesíteniük alkalmazottaid erőfeszítéseinek elismerését és megbecsülését, elősegítve a pozitív munkakultúrát, amely értékeli és elismeri hozzájárulásukat.

5. Marketing és márkaépítés

Amikor az induló vagy kisvállalkozásod számára megfelelő marketing stratégiát keresel, az internet a jó barátod lehet. A vállalkozásod számára legmegfelelőbb kiválasztása azonban nehéz feladat lehet.

Minden vállalkozásnak személyre szabott marketing stratégiára van szüksége. Az egyéni marketingszemlélet kialakítása gyakran azt jelenti, hogy különböző stratégiákat kell kipróbálnod, hogy képes legyél azonosítani azt, amelyik a legjobb megtérülést hozza számodra.

Marketing költségvetés

Az tagadhatatlan, hogy az innováció bevételt generálhat egy vállalkozás számára, az induló vállalkozás stratégiai marketingje azonban elengedhetetlen. Mielőtt belevágnál kisvállalkozásod hatékony marketing stratégiájába, kulcsfontosságú, hogy egyértelmű költségvetést készíts.

Ha követed a startupok 5%-os marketingszabályát, akkor kisvállalkozásod vagy startup marketing költségvetésed a nettó árbevétel 2-5%-a között mozog majd. Ez a szabály azonban rugalmas, és az induló vállalkozás egyedi igényeihez igazítható.

Kezdd azzal, hogy meghatározol egy összeget, amelyet megengedhetsz magadnak, és fektesd azt be egy jól bevált marketing stratégiába. Függetlenül attól, hogy milyen marketing stratégiát választasz, ne felejtsd el nyomon követni annak teljesítményét.

Például, ha organikus forgalom generálása a cél a honlapodon, akkor ügyelj arra, hogy javítsd a kilépési oldalakat, optimalizáld a konverziós arányokat és csökkentsd a visszafordulási arányokat a webhely felhasználóinak viselkedése szerint. A marketing költségvetés megfelelő elemzés nélkül nem működik.

Láthatóság

Egy statisztika azt mutatja, hogy a fogyasztók jelentős, 76%-a aktívan keresi a vállalat online jelenlétét. Ezért a robusztus digitális lábnyom létrehozása minden vállalkozás számára elengedhetetlen. Összpontosíts egy intelligens digitális marketing stratégia kidolgozására, és ennek megfelelően oszd el a költségvetést az organikus és a fizetett stratégiák között.

Szorosan figyeld versenytársaidat és próbáld meg beazonosítani azok marketing technikáit. Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell másolnod őket, az eredetiség fontos. Használd ki a közösségi média előnyeit a fogyasztói kapcsolatok építéséhez és a hálózatépítéshez. Találd meg a módját, hogy hogyan léphetsz kapcsolatba a potenciális és a már meglévő ügyfeleiddel. Készíts hasznos és érdekes tartalmat.

A hatékony marketinghez szükség van a közönség megértésére, értékteremtésre és hiteles ügyfélkapcsolatok kialakítására. A stratégiákat úgy alakítsd ki, hogy azok összhangban legyenek a vállalkozásoddal és az iparággal, amelyben tevékenykedsz, és legyél nyitott a változtatásokra és a finomításra.

Ne feledd, hogy a marketing egy hosszan tartó folyamat, és ahogy induló vállalkozásod növekszik, költségvetésed és stratégiáid is változhatnak. Rendszeresen tekintsd át és értékeld újra marketing erőfeszítéseidet, hogy versenyképes maradhass és hogy elérhesd üzleti céljaidat.

Ügyfélhűség

startup evergreen aug6

2023-ban a márkahűség továbbra is fontos, így az Egyesült Államok fogyasztóinak 72%-a hajlandó külön fizetni azért, hogy kedvenc márkáiból vásárolhasson. Ez 31%-kal magasabb a globális átlagnál. A fogyasztók 70%-a számára a szeretett márkáik által kínált hűségprogramok kulcsszerepet játszanak a tartós hűség előmozdításában.

Az induló vagy kisvállalkozások vásárlói lojalitásának kialakítása nehéz feladat.

Minden induló vagy kisvállalkozás ügyfelei igényei szerint működik. Startupként igényt teremtesz a klienseid körében, vagy űrt töltesz be a már meglévő piacon.

A lojális fogyasztói bázis határozza meg induló vállalkozások létezését. Biztosítanod kell, hogy fogyasztóid jobban kötődjenek a termékeidhez és szolgáltatásaidhoz, mint versenytársaid.

Például, ha ruhát akarsz venni, akkor egy X márkához mész. Hasonlóképpen, ha élelmiszert szeretnél vásárolni, akkor egy szupermarketbe vagy egy Y online áruházba látogatsz el. Lehet, hogy X és Y nagyon régóta működik, és az évek során elhitették veled, hogy nincs náluk jobb lehetőség. Ez lehet minőségi fogyasztói szolgáltatás, állandó minőség biztosítása vagy bármi más.

Startup vagy kisvállalkozás vezérigazgatójaként ezt nem érheti el egyik napról a másikra. Kezdd el kicsiben és kezdd jól.

Wunderman Wantedness című tanulmánya szerint az amerikai fogyasztók 88%-a aktívan igyekszik kapcsolatba lépni olyan márkákkal, amelyek felülmúlják elvárásaikat. A fogyasztók mintegy 74%-a gondolja úgy, hogy a márkák ezt a kivételes ügyfélszolgálattal érhetik el. A válaszadók 56%-a erősebb lojalitását fejezi ki olyan márkák iránt, amelyek valóban megértik igényeiket és prioritásaikat. Ezenkívül a fogyasztók 89%-a hűséges marad azokhoz a márkákhoz, amelyek odafigyelnek rájuk és igényeikre.

Persze az lehetetlen, hogy egy óriási vállalat elérje vagy elismerje minden fogyasztó/ügyfél panaszát, bármennyire is próbálkozik. Startupként viszont erre lehetőséged van.

Népszerűsíts átlátható és egyszerű visszajelzési csatornát vállalkozásodban. Biztosítsd azt, hogy klienseid különlegesnek érzik magukat és próbáld meg személyessé tenni termékeidet és szolgáltatásaidat ügyfeleid számára.

A siker útja induló vagy kisvállalkozása számára

Egy sikeres startup vagy kisvállalkozás működtetése rendkívüli figyelmet igényel. Vállalkozóként nyitottnak kell lenned a kiszámított kockázatvállalásra. Ne feledd, hogy minden ma meghozott kisebb döntésed meghatározza startupod jövőjét.

Az induló ötlet megvalósításától a sikeres megvalósításig legyél proaktív a piaci zavarokhoz és fogyasztói igényekhez való alkalmazkodásban.

Győződj meg arról, hogy a döntéseket, amiket meghozol, megfelelő kutatások támasztják alá. Határozd meg induló vállalkozásod fő fókuszterületeit, és ennek megfelelően fektesd be.

GYIK

Hogyan lehet sikeres egy kisvállalkozás?

Mi az üzleti siker öt kulcsa?

Melyik vállalkozás lehet a legsikeresebb a legkönnyebben?