Technológiai innováció
Kisvállalkozóként számtalan felelősség súlya nyomja a válladat. Fontos, hogy megfelelően kezeld a pénzügyeidet és hogy vonzóvá tedd a szolgáltatásod az ügyfeleid számára. Szintén elengedhetetlen, hogy a dolgozók elégedettek legyenek, a termelés hatékony legyen, a marketing működjön és így tovább.

Mindezek mellett pedig még a legújabb technológiai trendeket is nyomon kellene követned.

Az internet elterjedésének köszönhetően mostanra a legtöbb vállalkozás valamilyen formában elérhető online. Ennek a folyamatnak köszönhetően pedig nem csupán nagyobb mennyiségű ügyfelet lehet elérni, hanem egyúttal kifinomultabb eszközöket is igénybe lehet venni.

Írásunkban ezért összegyűjtöttük neked, hogy melyek azok területek, ahol a vállalkozásodnak érdemes lehet megfontolni az új technológiák bevezetését.

Készletgazdálkodási rendszerek

Amennyiben olyan vállalkozást vezetsz tudod, hogy az árukészleted pontos nyilvántartása elengedhetetlen feladat. Egy profi készletgazdálkodási szoftver beszerzésével pedig nem csupán rengeteg időt, hanem energiát, sőt pénzt is spórolhatsz magadnak.

Ezek ugyanis képesek számos feladatot teljes mértékben automatizálni. A használatukkal pedig akár arról is pontosabb képet kaphatsz, hogy milyen trendek változnak éppen a vásárlóid körében. Ennek köszönhetően pontosabban fel tudod majd mérni, hogy milyen rendelésre lesz majd szükséged.

Amennyiben pedig a back office és a pénzügy számára is új szoftvereket szerzel be, ez még gyorsabbá és hatékonyabbá válhat. Így ugyanis nem kizárólag jobb üzleti döntéseket tudsz majd meghozni, hanem egyúttal a vásárlók számára is egy magasabb színvonalú szolgáltatást tudsz majd nyújtani.

Online üzleti tréningek

A növekedés fenntartása szempontjából a dolgozóid állandó képzése elengedhetetlen. Köszönhetően az egyre nagyobb számban elérhető online oktatói platformnak, mostanra a legtöbb szakterülettel kapcsolatban lehetőség van különböző oktatóanyaghoz hozzáférni.

Közvéleménykutatás

Az ilyen szolgáltatók ráadásul rendelkezik kimondottan az üzletek számára létrehozott előfizetési csomaggal.

Több olyan platform is elérhető, amin keresztül monitorozni tudod a munkavállalóid tanulását és akár különböző tesztek segítségével a tudásukat is megismerheted.

Ami pedig a legjobb, hogy ezeket bárhonnan és bármikor el lehet érni, így valóban semmi akadálya nem lehet a tanulásnak.

Ügyfélkapcsolat-kezelő alkalmazás

Kétségtelen, hogy a vállakozásod legfontosabb pontját az ügyfeleid alkotják. Éppen ezért mindig arra kell törekednek, hogy a legjobb élményben tudd őket részesíteni. Ezt pedig a megfelelő technológia megválasztásával egyszerűen meg is tudod tenni.

Azonban ez sokszor kifejezetten időigényes és fárasztó lehet. Szerencsére mostanra számos olyan ügyfélkapcsolat-kezelő alkalmazás (CRM) érhető el, melyek akár teljes mértékben automatizálhatják ezeket a folyamatokat.

Egy jól beállított CRM rendszer képes nyomonkövetni a vevőid ügyeit, miközben problémák esetén teljesen automatikusan segíteni is képesek. Ami pedig még ennél is jobb, hogy minden pillanatok alatt végbe is megy.

A CRM továbbá minden interakcióról adatokat is biztosít számodra, sőt azokat akár ki is tudja elemezni. Vagyis használatával közelebbről is megismerheted a vásárlóidat.

Hiring-shaking-hands

Web-alapú konferencia

Az új technológiáknak hála sokkal egyszerűbb globális szinten is a növekedés. Éppen ezért előfordulhat, hogy nem csak a vevőid, hanem a dolgozóid is a Föld különböző részein tartózkodnak.

Ilyen esetekben célszerű lehet online megbeszéléseket tartani, hiszen így bárki kényelmesen részt tud venni egy-egy meetingen. Mostanra a legtöbb kisvállalkozás számára az ilyen szoftverek teljesen ingyenes is elérhetők.

Az ilyen eszközök pedig egészen elképesztő szinteken integrálódtak a különböző operációs rendszerekbe.

Ezzel kapcsolatban Trey Smith, a Skype vezérigazgatója az alábbiakat mondta.

“Mivel a Skype egy Microsoft termék, ezért tökéletesen használható a legnépszerűbb operációs rendszereken. Integrálva van a MS Office csomagba és az Outlook e-mailbe egyaránt. Egy meeting létrehozása során az alkalmazottak naptárában automatikusan megjelenik az időpont és a megbeszélés linkje. Továbbá mindenki szintén automatikusan e-mailban is értesülhet róla. A szolgáltatás pedig nem csak olcsó, hanem gyors és bárki számára egyszerűen használható.”

Biztonsági-technológia

Érthető módon a technológia fejlődésével a különböző online visszaélések esélye is megnőtt. Egy felmérés szerint az online elkövetett bűnesetek 60%-a kisvállalkozásokkal szemben történik.

Szintén ebből a felmérésből tudható meg az is, hogy a kisvállalkozások 80%-a semmilyen online biztonsági rendszerrel nem rendelkezik.

Google-search-engine

Ezért fontos, hogy a vállalkozásod a megfelelő, felhőalapú védelemmel rendelkezzen. Az ilyen, kifejezetten vállalkozások számára fejlesztett technológia segítségével biztos lehetsz benne, hogy veszély esetén az összes adat jó kezekben van.

Szintén érdemes lehet megfontolni, hogy az üzleted legkényesebb adatait egy fizikai, az internetről el nem érhető eszközön tárold. Így még a legrosszabb forgatókönyv esetén is a legkényesebb adatok biztonságban lesznek.