startup evergreen aug2

Számos kisvállalkozás tulajdonosa érezheti úgy, hogy a hihetetlen tempójú technológia fejlődés miatt nem tudják, milyen eszközöket kellene használniuk. Bár lehet úgy érzed nem fontos mindig naprakésznek lenni, ha túl sokat rostokolsz, a versenytársak meg fognak előzni.

Ezzel kapcsolatban készített felmérést Boston Consulting Group. Ebből egyértelműen látszik, hogy a technológiai szempontból élenjáró vállalkozások magasabb bevételt képesek elérni, mint versenytársaik. Továbbá az is látható, hogy a fejlett technológiai háttérrel rendelkező vállalkozások sokkal gyorsabb mértékben képesek a növekedésre.

Számszerűsítve, a gyarapodás pedig egészen elképesztő, hiszen éves szinten nagyjából 15%-os bevételkülönbségről beszélhetünk.

Vagyis elmondható, hogy a technológiai fejlődés egy vállalkozás életében hihetetlen jelentőséggel bír. Nem csupán a bevételed növelheted általa, hanem új munkalehetőséget is teremthetsz másoknak.

Írásunkban összegyűjtöttük azt az 5 szempontot, amivel a kis- és középvállalkozások képesek lehetnek a növekedésre az új technológiai lehetőségek kiaknázásával.

Ügyfelek elérése

Számos felhőalapú szolgáltatást lehet találni az interneten, amelyek segíthetnek a kapcsolattartásban az ügyfeleiddel. Több alacsony költségű alkalmazás létezik, melyek használatával egyetlen felületen tudod kezelni a különböző profilokat és munkafolyamatokat.

Amennyiben a vállalkozásod megteheti, érdemes lehet nagyobb költségekkel járó felhőalapú lehetőségeket is megvizsgálni. Ezekkel ugyanis akár teljes e-mail marketingkampányokat is el tudsz végezni kényelmes és pillanatok alatt. Sőt, egyes szoftverek még abban is segíthetnek, hogy az ügyfeleidet milyen stílusú levelekkel tudod a legjobb módon megszólítani.

Továbbá érdemes az olyan felületeken mint a Facebook, Twitter vagy a YouTube megfontolni a termékeid vagy a szolgáltatásod promótálását. Amennyiben így teszel minimális költségek mellett érhetsz el akár százezres potenciális ügyfélkört.

Tőke biztosítása

A kisvállalkozások növekedésében a megfelelő tőke biztosítása rendkívül fontos.

Számos olyan közösségi támogatással foglalkozó oldalt találhatsz online, melyek használatával biztosíthatod, hogy a vállalkozásod a következő szintre lépjen.

Sikeres vállalkozás

Ezek között változatos lehetőségeket lehet találni. Míg egyes oldalak kizárólag a nagyobb, ellenőrzött tőkével rendelkező befektetőket engedélyezik, addig más oldalakon a még nem létező termékedet vásárolhatják meg “előre” a vevőid.

Végezetül olyan lehetőségeket is lehet találni, melyek összekötnek a megfelelő szervezetekkel, akik majd felkutatják számodra a befektetőket.

Kollaboráció és produktivitás

A produktivitással kapcsolatos alkalmazások piaca hihetelten mértékben tudott növekedni az előző évek során.

Számos olyan lehetőség közül lehet már választani, melyek egyszerűen és gyorsan képesek rendszerezni a különböző teendőket. Az ilyen alkalmazások segítségével a munkavállalóid azonnal tudni fogják, mik a legfontosabb feladataik.

Abban az esetben, ha vállalkozásod még csak most indul, több ingyenesen is elérhető lehetőség közül választhat. Ezek lehetővé teszik a különböző dokumentumok vagy más file-ok egyszerű és gyors megosztását.

Szintén érdemes lehet egy ilyen rendszerre áttérni, ha spórolni szeretnél. Mivel minden digitálisan történik, így nagyobb mértékben tudod csökkenteni a kiadásokat a nyomtatók, papír és más költségek felszámolásával.

Vásárlói élmény javítása

Biztosan nem fog meglepni, hogy egy üzlet sarokkövét az ügyfelek alkotják. Pontosan ezért fontos -bármi is legyen a vállalkozásod profilja-, hogy a vásárlóid pozitív tapasztalatokat szerezzenek.

A különböző ügyfélkapcsolati technológiai megoldásoknak hála a vevőid egyszerűbben találnak majd választ a kérdésükre chaten, telefonon, sms-en, privát üzeneteken vagy akár egy belső fórumon keresztül. Sőt, mostanra akár egy mesterséges intelligenciát használó chatbotot is “alkalmazhatsz”.

Szintén találhatsz olyan alkalmazásokat, melyek segítenek elemezni a vásárlóid szokásait. Egy ilyen eszköz segítségével pedig ideális hűségprogramot tudsz felépíteni, aminek hála megnövelheted a visszatérő ügyfeleid számát.

Végül, abban az esetben ha vállalkozásod indokolja, lehetőség van internetes ügyfélkapcsolati-központot is létrehoznod. Ennek segítségével azonnal segítséget tudsz nyújtani az ügyfeleid számra, és egyúttal hatalmas mennyiségű hívás kezelésére nyílik lehetőséged.

Spórolj az IT-n

A felhőalapú-technológia lehetővé teszi, hogy a vállalkozásod gyorsan, mégis alacsony kiadások mellett legyen képes a növekedésre.

Például elérhetők olyan szolgáltatások, melyekkel több felhasználó egyszerre dolgozhat ugyanazokon a file-okon. Szintén mód van rá, hogy a felhőben akár korlátlan méretben tárolj dokumentumokat, amiket így bárki azonnal, szerverek nélkül is elérhet.

A legjobb pedig, hogy ezeknek egy részét akár vállalkozásként is teljesen ingyen igénybe tudod venni.

Az ilyen megoldásokat az IT kiadásaidat nagymértékben képesek lehentek csökkenteni. Elég ha csak arra gondolsz, hogy a felhőalapú-szolgáltatók folyamatosan a legmodernebb megoldásokat kínálják az üzletfeleknek.

Ezáltal pedig nem kell magas kiadásokba verned magad például új szerverek beszerzésével.